Χρήσιμα

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ 
ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Από την ημέρα της κήρυξης του δημοψηφίσματος οι εργοδότες εντείνουν το κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα.

Πολλές επιχειρήσεις δίνουν στους εργαζόμενους υποχρεωτικές άδειες ή κλείνουν προληπτικά με πρόσχημα την πρόταση του τζίρου ή λένε ότι δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα αν ψηφιστεί το «ΟΧΙ». Πληθώρα εργοδοτών δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους με τη δικαιολογία ότι είναι κλειστές οι τράπεζες. Παντού επικρατεί ένα κλίμα απειλής ότι αν δεν υπερψηφιστεί το «ΝΑΙ» θα έρθει η καταστροφή, ενώ έχουν φτάσει στο σημείο επιχειρηματίες (με προεξάρχοντα υποψήφιο με τη ΝΔ, δείτε Εδώ) ότι αν δεν πάνε οι εργαζόμενοι στις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» δεν θα πληρωθούν!

Όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αποτελούν στρατηγική του κεφαλαίου να αναγκάσουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη, να αποδεχτούν ως μονόδρομο την κανιβαλική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των εφοπλιστών.

Οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, των τραπεζικών υπαλλήλων της ΟΤΟΕ, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ.α., πιστά σκυλιά των αφεντικών, μετά το βρώμικο «ΝΑΙ» που είπαν από κοινού με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ), τις εργοδοτικές ενώσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κάθε είδους αφεντικά στο δημοψήφισμα και στην ΕΕ, φυσικά ούτε τόλμησαν να βγάλουν έστω μία καταγγελία για τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Άξιος ο μισθός τους! Είναι η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι να απομονώσουν τους εργατοπατέρες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ιδιωτική εκπαίδευση να καταγγείλουν τις εργοδοτικές παραβιάσεις, μη καταβολής δεδουλευμένων και προτροπές να ψηφίσουν «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα. Να μην αφήσουμε κανέναν και καμία μόνο και μόνη απέναντι στα αφεντικά!

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το καθήκον μας από τη Δευτέρα είναι να οργανωθούμε μαζικά στα εργατικά σωματεία, με εργατική αλληλεγγύη και ενότητα να βγούμε στο δρόμο, να απεργήσουμε για να βάλουμε φραγμό σε κάθε συμφωνία μνημονίου και μέτρου που στρέφεται ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στην ζωή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου