Χρήσιμα

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΚΛΟΜΠ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΞΥΛΟ
Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων" εκφράζει την Αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου. Καταγγέλουμε τους εργοδότες του Ιανού και την κυβέρνησης που αντιμετώπισε με ξύλο, ΜΑΤ και συλλήψεις τους συναδέλφους από τον κλάδο του βιβλίου και αλληλέγγυους που πραγματοποιούσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων χτες, Κυριακή 28/12, και ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα ωράρια-εργασίας. 
Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές (από τις οποίες 2 ήταν περαστικοί), 4 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Όταν το σωματείο πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Α.Τ. Ακροπόλεως για να καταθέσουν μήνυση ενάντια στους ιθύνοντες του Ιανού, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ωμή επίθεση χτυπώντας συγκεντρωμένους και σε 3 φόρεσαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στην ΓΑΔΑ. Είναι σαφές ότι παρά τον "πολιτισμό" που πουλάει η εργοδοσία του Ιανού, η μόνο κουλτούρα που ξέρει είναι αυτή της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της κατατρομοκράτησής τους σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.


Ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστές οι μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στην επιχείρηση (με απολύσεις, μηχανάκια-scanners καταγραφής των πωλήσεων στους λαιμούς των εργαζομένων και συκοφαντίες κατά του σωματείου) του Νίκου Καρατζά, καταδικασθέντος σε 6 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για την υπόθεση των υποβρυχίων με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», είχε προγραμματίσει για χθες φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση στο χώρο της επιχείρησης αν και αμέσως μετά την χθεσινή εκδήλωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ανακοίνωσε την παύση κάθε εμπορικής του συνεργασίας με το βιβλιοπωλείο και πρόβαλε στις εκπομπές του τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των απεργών του Ιανού. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με πολλαπλώς καταγγελόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι απαράδεκτη. 

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες των χθεσινών κινητοποιήσεων έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός και τον "πολιτιστικό" του χώρο με αφορμή το εξοντωτικό νέο ωράριο εργασίας στα καταστήματα και την κατάργηση της Κυριακής-αργίας.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 29/12. 11.30πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 16. 
Εδώ στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (ΣΥΒΧΑ), ανακοινώσεις και τα καλέσματα του σωματείου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο δικαστήριο σήμερα Δευτέρα, 29/12, βρέθηκε πλήθος αλληλέγγυων που συμπαραστάθηκαν στους συλληφθέντες με συνθήματα. Οι συλληφθέντες πέρασαν από αυτόφωρο, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμη για τις 9 Ιανουαρίου 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου