Χρήσιμα

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΙΝΤΕRLINGUA Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

«Συστήματα μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα!»

Ο Αντώνιος Γ. Λεβέντης διατηρούσε την περίοδο 2007-2009 κέντρο ξένων γλωσσών στη Ν. Σμύρνη (οδός Ελ. Βενιζέλου 91) ως δικαιοδόχος της  διαβόητης αλυσίδας franchise Interlingua A.E., που η νέα της διοίκηση δεν έχει καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε έξι εργαζόμενους της οι οποίοι έχουν απαντήσει με επίσχεση. Τον Ιούνιο του 2009 ο εν λόγω κύριος εξαφανίστηκε, αφού αιφνιδιαστικά έκλεισε το φροντιστήριο αφήνοντας τους καθηγητές απλήρωτους. 

Οι εργαζόμενοι είχαν προηγουμένως καταφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας όπου ο εργοδότης δεν εμφανίστηκε και έτσι κατ' εντολή τους υποβλήθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών μηνυτήριες αναφορές.  Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η παλαιότερη διοίκηση της  δικαιοπαρόχου Interlingua  A.E. δήλωσε αναρμόδια και ανεύθυνη.  Ορισμένοι από τους εργαζόμενους  για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα χρήματα τους κατέθεσαν αγωγές κατά του Α. Λεβέντη και ήδη έχουν επιδικαστεί χρηματικά ποσά υπέρ τους. 

Σήμερα, 10/10/2012,  δικαζόταν στο μονομελές πλημ/κείο Αθηνών μία από τις μηνύσεις, αλλά λόγω της απεργίας των δικαστών η δίκη αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Interlingua Ν. Σμύρνης  εξακολουθεί να παραμένει άφαντος και οι καθηγητές εξακολουθούν να τον αναζητούν προκειμένου να τους καταβληθούν οι αποδοχές τους.

Οι κυβερνητικές πολιτικές αποδόμησης και διάλυσης  του δημόσιου σχολείου  έχουν ως συνέπεια την μεταφορά  της ευθύνης για την  γλωσσομάθεια των Ελλήνων πολιτών αποκλειστικά στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, συχνά σε άτομα άσχετα με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση και έλεγχο από το Υπ. Παιδείας,  με αποτέλεσμα η εκπαιδευτική διαδικασία να καταρρακώνεται  και οι μαθητές και  οι καθηγητές να οδηγούνται σε ολέθριες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου