Χρήσιμα

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΧΟΝ


ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΧΟΝ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Με αφορμή τη συγκληθείσα σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στις 12.10.2012 με θέμα «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε πρώην εργαζόμενο στην επιχείρηση ΑΧΟΝ Α.Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» την οποία επιδεικτικά αγνόησε η εργοδοτική πλευρά,  την Δευτέρα, 21/10 ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής - «ο Βύρων», που είχε υποβάλει άλλωστε το σχετικό αίτημα της σύγκλησης, και ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα.
Στα υπομνήματα τίθενται «καυτά» ερωτήματα προς το Υπουργείο Εργασίας και τις συναρμόδιες διοικητικές αρχές της χώρας για το αντεργατικό καθεστώς λειτουργίας  σε βαθμό σκανδάλου της εν λόγω εταιρείας και της διάδοχής της  «FRANCHISING ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» που αγνοεί διοικητικές αρχές και δεν συμμορφώνεται  με τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.  
Ουσιώδη ερωτήματα επίσης  τίθενται τόσο για την θεσμική ασυλία που παρέχεται σε ιδιοκτήτες αλυσίδων κέντρων ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης ώστε να μπορούν ενώ χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους, ΙΚΑ, Εφορία, ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) αλλάζοντας ΑΦΜ να μην εντοπίζονται από το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ, την Εφορία όσο και για την γενικότερη ασυδοσία των εργοδοτικών ενώσεων που επιβάλουν στους καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών προσυμβάσεις με ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μεικτά.
Αίτημα σχετικό με την σύσκεψη και την σκανδαλώδη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας εκ μέρους των παραπάνω «εκπαιδευτικών» εταιρειών υπέβαλε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).
Να σημειωθεί ότι μετά την άρνηση της ΑΧΟΝ Α.Ε. να συμμορφωθεί με την απόφαση 86/2011 του Εφετείου Αθηνών και να καταβάλει τις  δεδουλευμένες  αποδοχές σε πρώην εργαζόμενό της αλλά και την από 21.6.2012 μεταβίβαση του ημεδαπού της σήματος «ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ» στην εταιρεία «FRANCHISING ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» (21.6.2012) ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΑΧΟΝ ΑΕ», ο οποίος μάλιστα διατελεί και πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, με την απόφαση 581/2012 του Ειρηνοδικείου Αθηνών έχει κληθεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης προκειμένου να υποβάλει κατάλογο των περιουσιακών  στοιχείων της εταιρείας και να δώσει σχετικό βεβαιωτικό όρκο.
Εδώ η ανακοίνωση που εξέδωσε ο  Σύλλογός μας μετά την  νέα παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή (19.10.2012) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου