Χρήσιμα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΟΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Μετά την νέα παράσταση διαμαρτυρίας (19.10.2012) του σωματείου μας στα γραφεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ το σωματείο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.


Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Παρασκευή, 19.10.2012, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων» στα γραφεία του «Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ. Α.Ε.», στην οδό Λ. Βουλιαγμένης 7 και Νέρη. Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας επιχείρησε για πολλοστή φορά να συναντηθεί με τη διεύθυνση του Axon προκειμένου να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα μέλους του σωματείου μας. Ο εργαζόμενος διεκδικεί τα δεδουλευμένα του εδώ και πολλά χρόνια έχοντας καταφύγει σε όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ έχει κερδίσει και όλες τις δίκες στις οποίες ενεπλάκει με την εργοδοσία. Αντ' αυτού η εργοδοσία επιδίδεται σε ένα ντελίριο εμπαιγμού και αυθαιρεσίας. Κυριολεκτικά κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της δηλώνοντας ως έδρα της ανύπαρκτες διευθύνσεις, αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις και διοικητικές αρχές. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η άρνηση συμμετοχής της σε πρόσφατη σύσκεψη (12.10.2012) που κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας και στην οποία παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου κα Στρατινάκη με θέμα  «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε πρώην εργαζόμενο στην επιχείρηση ΑΧΟΝ Α.Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΟΝ».    

Η αντιπροσωπεία του σωματείου, αφού δήλωσε στο θυροτηλέφωνο την ιδιότητά της περίμενε μάταια κάποιος να ανοίξει και κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο μόνον κατά την έξοδο κάποιων κυριών, που βρισκόντουσαν, όπως είπαν, σε ενημέρωση, στο εν λόγω κτίριο. Στον 1ο όροφο άτομα μιας «φιλοξενούμενης εταιρείας» μας ανέφεραν ότι μέχρι τέλος του μήνα το κτίριο θα αδειάσει και η ΑΧΟΝ θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή. Ο δε 2ος όροφος του κτιρίου ήταν σχεδόν άδειος.  Στους εκπροσώπους των εργαζομένων δηλώθηκε ότι ούτε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ούτε κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ βρισκόταν στο κτίριο. Τελικά, δέχτηκε και συνομίλησε μαζί μας, υπάλληλος-υπεύθυνος σπουδών ώστε να μεταβιβάσει στον πρόεδρο της εταιρείας Πέτρο Πετρίδη όσα του διαμηνύθηκαν.  Του ξεκαθαρίσαμε ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στον συνάδελφο και δηλώσαμε ότι θα προχωρήσουμε τόσο στην κατάθεση υπομνήματος στο υπουργείο Εργασίας σχετικά με την σύσκεψη της 12ης.10.2012 όσο και στην οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων. Μετά την αποχώρηση της αντιπροσωπίας από το κτίριο, πληροφορηθήκαμε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΟΝ αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος βρισκόταν εντός του κτιρίου.

Απέναντι σε τέτοιες πρακτικές όπου δεν πίπτει νόμος ή ο ίδιος ο νόμος καλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία, πίπτει η ταξική οργάνωση και πάλη. Το Σωματείο μας γνωρίζει πολύ καλά πως μόνο έτσι τρομοκρατείται το κεφάλαιο και σε αυτή την κατεύθυνση θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας απέναντι στους ξεσαλωμένους εργοδότες του κλάδου, όπως η Axon και η κάθε Axon, προκειμένου να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου