Χρήσιμα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

12/9/2012: ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

H Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση συμμετείχε στην σημερινή (12/9/2012) απεργία και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία με δικό της πανό που έγραφε:  “ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ 2,98 €. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – EUROPALSO”. Ενημέρωσε συνδικαλιστές, δεκάδες εκπαιδευτικούς από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, πολιτικές οργανώσεις και πολίτες για την «σ.σ.ε.-έκτρωμα» και μοίρασε εκατοντάδες δισέλιδα ενημερωτικά φυλλάδια με τα συνθήματα: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROPALSO - ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»


ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ 2,98 Ευρώ... 
ΟΧΙ ΣTHN ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ EUROPALSO

H εργοδοτική ένωση  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso, σε σύμπραξη με το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, που έχουν συστήσει συγγενικά πρόσωπα γνωστών ιδιοκτητών φροντιστηρίων και άλλων ανθρώπων της εργοδοσίας, με κυβερνητικές πλάτες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και  συνδικαλιστές δικηγόρους του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν το προηγούμενο διάστημα  παρασυμβάσεις εργασίας, μειώνοντας τις απολαβές μας στην Αττική σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και σχετικών προηγούμενων Δ.Α. και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  (ΣΣΕ)  για τα  κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.  Είναι εκείνοι που ακύρωσαν, πριν ακόμα την έλευση της Τρόικας και το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), τις απολαβές μας που αντιστοιχούν σε μηνιαίο μισθό και πλήρη ασφάλιση (για τις προβλεπόμενες  τουλάχιστον 18 ώρες απασχόλησης την εβδομάδα), που κατήργησαν τα επιδόματα ειδικών επαγγελματικών προσόντων, όπως μεταπτυχιακό και διδακτορικό, που υπερδιπλασίασαν την προϋπηρεσία για την καταβολή του επιδόματος πολυετίας, χωρίς να αναγνωρίζουν την πραγματικότητα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ ή εννέα μηνών ανά έτος,  που κατήργησαν την από δεκαετίες κατοχυρωμένη πληρωμή για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και που αναίρεσαν ρυθμίσεις οι οποίες προστάτευαν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη.

H μαύρη σύμπραξη των εργοδοτών-ιδιοκτητών των κέντρων ξένων γλωσσών της Αττικής, προκειμένου να εμποδίσει την υπογραφή γνήσιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατά το προηγούμενο διάστημα, επιχείρησε να ποινικοποιήσει τους αγώνες των καθηγητών και κατέθεσε αγωγές και προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον του ιστορικού μας σωματείου, του «ΒΥΡΩΝΑ» καταφέρνοντας να υφαρπάξει την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου.

Την Πέμπτη 6/9/2012, το Europalso, δια της προέδρου του, Άννας Μπουλτούμη, και του Γενικού Γραμματέα του, Γεώργιου Ζηκόπουλου, υπέγραψαν με το alter ego τους, δηλαδή την Αρτέμιδα Κυπριώτου και την Ευγενία Φουρναράκη, που εκπροσωπούν το στημένο από την εργοδοσία «σωματείο εργαζομένων» στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής, σύμβαση εργασίας ,  ώστε να καρπώνονται τα δίδακτρα που πληρώνει ο κάθε μαθητής και να πετούν στους εκπαιδευτικούς, που θα προσλαμβάνουν στις επιχειρήσεις τους, κάποια ψίχουλα για αμοιβή.  Για να γίνει περισσότερο σαφές, αυτή η αμοιβή ανά ώρα διδασκαλίας ορίζεται στα 3,52 ευρώ μεικτά (!), όσο στοιχίζουν, δηλαδή, δύο εισιτήρια του μετρό ή ένας καφές. Ενώ τους καθηγητές με προϋπηρεσία από 901 έως 1880 ημερομίσθια θέλουν να τους πληρώνουν για κάθε ώρα εργασίας με 6,60 + 0,20  ευρώ μεικτά ενώ για τους καθηγητές με προϋπηρεσία από 1801 έως 2700 ημερομίσθια με 6,60 + 0,40 ευρώ μεικτά.

Τους καθηγητές δε, που θα μπαίνουν σε τάξη για να διδάξουν 18 ώρες  την εβδομάδα,  θα τους αμείβουν με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 253 ευρώ!  Η μείωση αυτή φτάνει σε ποσοστό 63,53% του βασικού μηνιαίου μισθού, ενώ συνυπολογίζοντας τις απώλειες που προκύπτουν από την κατάργηση επιδομάτων προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών και περιόδων αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα, η μείωση αυτή αγγίζει το 90%, έναντι της  Δ.Α. 5/2011 για τα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROPALSO.
ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου