Χρήσιμα

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ INTERLINGUA

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 11 Μαίου 2011, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία δεκάδων εργαζομένων δεύτερη παρέμβαση στήριξης στους καθηγητές ξένων γλωσσών της Interlingua (Κάνιγγος 17) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μετά την άρνηση της εργοδοσίας να καταβάλει μισθούς και δώρα εορτών.

Αρχικά οι συγκεντρωμένοι βρήκαν τα ρολά της επιχείρησης κατεβασμένα έως ότου εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και κατόπιν, από το εσωτερικό του κτιρίου, μερικά ακόμα άτομα.

Η εταιρεία δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της παραδέχτηκε ότι χρωστάει χρήματα στους συναδέλφους μας, δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημά τους, αλλά αρνήθηκε να δεσμευτεί για την αποπληρωμή τους. Οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τα δίκαια αιτήματά τους και απαίτησαν για μια ακόμα φορά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την ασφαλιστική τους κάλυψη και την αποκατάστασή τους στις θέσεις εργασίας τους.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και πάλι πέρα από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον οργανισμό, το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής-Βύρωνας, με τις δύο παρατάξεις του (Ενωτική Πρωτοβουλία και ΑΣΚ/ΠΑΜΕ), συνάδελφοι από συναφείς χώρους, μέλη συλλογικοτήτων και ανένταχτοι εργαζόμενοι.

Η παρέμβαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι οπότε οι εργαζόμενοι αποχώρησαν για να ορίσουν σύντομα νέο αγωνιστικό ραντεβού.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ INTERLINGUA
ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου