Χρήσιμα

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανεργατική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουμε τη συνέχιση της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και ζωής.

Συγκέντρωση στο Μουσείο (Πατησίων και Στουρνάρη) στις 10.40 πμ.



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΕΛΕ: ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μέσα σε κλίμα έντασης και με μια μεθοδευμένη διαδικασία από την ηγεσία της πλειοψηφίας που δεν επέτρεψε μια διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 36ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).  Ένα συνέδριο, σαν να μην έγινε συνέδριο!

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από τους συνέδρους όλων των αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστικών παρατάξεων απέναντι στον τακτικισμό, τις πράξεις και τα λεγόμενα της ηγεσίας της πλειοψηφίας. 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ για μια ακόμα φορά, εντελώς προσχηματικά, στάθηκε εμπόδιο στην επανεγγραφή  στις τάξεις της ΟΙΕΛΕ του κλαδικού σωματείου "ο Βύρων" και στην εγγραφή του σωματείου "Γαλάτεια Καζαντζάκη" του Ηρακλείου Κρήτης. Παντελώς ανίκανη να εξηγήσει στο συνεδριακό σώμα τους αποκλεισμούς, προσπάθησε με γκαιμπελίστικο τρόπο να εμπλακεί στον διάλογο μεταξύ παρατάξεων και σωματείων και να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά ανακοινώσεις προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον αποκλεισμό των δύο παραπάνω σωματείων. Η Ενωτική Πρωτοβουλία ζήτησε εγγράφως από το προεδρείο του συνεδρίου να τοποθετηθεί προκειμένου, μέσα σε 2-3 λεπτά, να παρουσιάσει τις απόψεις της, πράγμα που επιτεύχθηκε μόνο μετά από έντονη διαμαρτυρία και απόφαση της συνέλευσης του συνεδρίου. Εξέφρασε την πάγια θέση της για την επανεγγραφή του "Βύρωνα". Αναφέρθηκε στο δημιούργημα των εργοδοτών "κλαδικό" ψευδοσωματείο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργαζομένοι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που φαίνεται να αγνοούσε παντελώς η προερχόμενη από τα ιδιωτικά σχολεία συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Τα ζητήματα της συρρίκνωσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών,  της καταπολέμισης των μαύρων ή καλύτερα κίτρινων εργοδοτικών πρακτικών στον συνδικαλισμό, της αποκατάστασης και της διεκδίκησης εργατικών δικαιωμάτων,  ξεπερνούν τις συντεχνιακές λογικές συσχετισμών, τις παραταξιακές αγκυλώσεις και θέτουν με ουσιατικό τρόπο το ζήτημα της ενότητας του κλάδου καθιστώντας με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την επανεγγραφή του ΒΥΡΩΝΑ στην Ομοσπονδία.   

Η ηγεσία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ αντλεί την ηγεμονία της αποκλειστικά στους προερχόμενους από τα ιδιωτικά σχολεία ψηφοφόρους της και μόνο στα λόγια δηλώνει ότι νοιάζεται για τα προβλήματα των εργαζομένων ολόκληρου του κλάδου. Η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν εκλέγει αντιπροσώπους και δεν εκπροσωπείται σε άλλα σωματεία του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης (κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κ.λπ.) εκτός από εκείνα των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία, γι' αυτό άλλωστε  έχει συστήσει ένα σωματείο σφραγίδα στα ΚΞΓ, όπως ο ΣΥΔΙΚΑ.

Τρεις πλέον συνδικαλιστικές παρατάξεις έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία και θα εκπροσωπηθούν στο νέο ΔΣ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών η ΕΝΟΤΗΤΑ επιβεβαίωσε την χρονίζουσα μπρεζνιεφικού τύπου ηγεμονία της. Ψηφίστηκε από 86 συνέδρους (72,8%) και εξέλεξε 11 σύμβουλους, όσους είχε στην απερχόμενη διοίκηση. Οι ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ έλαβαν 17 ψήφους (14,45%) και επανεξέλεξαν 2 σύμβουλους. Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ έλαβε 15 ψήφους (12,71%) και εξέλεξε 2 από 1 σύμβουλο που είχε στην απερχόμενη διοίκηση. Τέλος, η ΡΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) που είχε μία έδρα στην απερχόμενη διοίκηση δεν συμμετείχε στις εκλογές. Για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, η ΕΝΟΤΗΤΑ εξέλεξε και  τους δύο αντιπροσώπους που αναλογούσαν στο σύνολο των ψηφισάντων, ενώ στο προηγούμενο συνέδριο είχει εκλέξει τρεις.

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα των εργαζομένων δεν μπορούν να υποβαθμίζονται με αποκλεισμούς στο όνομα της "ομοιεπαγγελματικότητας" της Ομοσπονδίας και της δήθεν αλλοίωσης της φυσιογωμίας της, με ανούσιες και δευτερεύουσες "κόντρες" ενσωματωμένων στο σύστημα γραφειοκρατικών ηγεσιών χειραγώγησης των εργαζομένων ή με άστοχες κομματικές ηγεμονικές αποφάσεις επικάλυψης της δράσης άλλων σωματείων και με άγονες αντιπαραθέσεις που άλλωστε δεν αφορούν τους δεκάδες χιλάδες εργαζόμενους του κλάδου και ιδιαίτερα της επισφάλειας της λεγόμενης άτυπης εκπαίδευσης με τις ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τη μαύρη εργασία και τα ευτελή ημερομίσθια. Αντιπαραθέσεις, πράξεις και λόγια που μόνο τους εργοδότες και το κεφάλαιο (μικρό ή μεγάλο) εξυπηρετούν.

Εδώ το κείμενο παρέμβασης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο συνέδριο:
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2016/01/36_23.html 
Εδώ τα εκλογικά αποτελέσματα του προηγούμενου συνεδρίου:   http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2013-01-25T00:39:00-08:00&max-results=50&start=100&by-date=false

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ 36Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών μοίρασε σήμερα στους συνέδρους του 36ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), που ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία αύριο Κυριακή το παρακάτω κείμενο-παρέμβαση:

Η κατάσταση των εργαζομένων
Στα τρία χρόνια που πέρασαν από τη διεξαγωγή του 35ου συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ (Ιανουάριος 2013)  όλοι οι εργαζόμενοι είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υφίσταται τεραστία καθίζηση λόγω της επιβολής των μνημονιακών αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφίσει σε όλο αυτό το διάστημα όλες  οι συγκυβερνήσεις υπηρετώντας το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Η εκπαίδευση  περνάει μία από τις χειρότερες περιόδους, καθώς συνεχίζονται  η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των σχολικών μονάδων που έχουν υπονομεύσει κατ’ουσία το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Στρατηγικά μεταφέρονται κοινωνικοί πόροι από την δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση προκειμένου να ενισχύονται οι κερδοσκοπικές δραστηριότητες των επιχειρηματιών.
Οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα όσοι εργαζόμαστε σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και γενικά σε αυτό που ονομάζεται «άτυπη εκπαίδευση» έχουμε αποτελέσει εδώ και χρόνια προνομιακό πεδίο αντεργατικού πειραματισμού. Η κατάργηση των ΣΣΕ και η απουσία στοιχειώδους προστασίας από τις υπηρεσίες των υπουργείων έδωσαν στους εργοδότες την ευκαιρία να επιβάλουν καταχρηστικά τις χειρότερες συνθήκες εργασίας με όρους που φανερώνουν τις αποικιοκρατικές τους αντιλήψεις.  Στα ΚΞΓ, ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso έστησε κλαδικό ψευδοσωματείο εργαζομένων και από το 2004 συνυπογράφουν ΣΣΕ-μαϊμού με εξωφρενικές μειώσεις ωρομισθίων και κατάργηση κάθε δικαιώματος. Το Σεπτέμβριο του 2013 υπέγραψαν ΣΣΕ που όριζε ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά για καθηγητές που συμπληρώνουν μέχρι και 900 ημερομίσθια (με άλλα λόγια μισθός μαθητείας) και 6,60 για τους έχοντες 901 και πάνω. Μετά από γενικευμένη κατακραυγή και δράσεις ενάντια σε αυτή την άθλια κατάσταση από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι εργοδότες στα ΚΞΓ εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν τον Ιούλιο του 2015 «αυξητική» ΣΣΕ με ωρομίσθιο πείνας 5,40 ευρώ μικτά. Αυτές οι ΣΣΕ υπεγράφησαν σε άγνωστο τόπο και χρόνο: τα αιτήματά μας προς το υπουργείο Εργασίας να μας ενημερώσει για τις εν λόγω διαπραγματεύσεις, ώστε να παρέμβουμε ως φορείς με έννομο συμφέρον, αγνοήθηκαν επιδεικτικά, με ευθύνη των δημόσιων λειτουργών και των πολιτικών τους ηγεσιών. Το ψευδοσωματείο εργαζομένων, αυτό το εργαλείο των εργοδοτών, όπως έχουμε αποκαλύψει και αναδείξει, κάνει εκλογές με μπράβους και προκατασκευασμένες λίστες μελών που πηγαίνουν να ψηφίσουν κατ’ εντολή εργοδοτών.
Ως καθηγητές στα ΚΞΓ μέσα από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρωνας», και με τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες σε χώρους δουλειάς που κερδήθηκαν, πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις, δημοσιεύσαμε άρθρα σε μέσα ευρείας αναγνωσιμότητας. Όμως, συνεχίζουμε να συναντούμε παντού μπροστά μας το στημένο σωματείο και την εργοδοσία που έχουν με το μέρος τους τούς νόμους και την ανοχή-στήριξη των πολιτικών ηγεσιών και των υπηρεσιών των υπουργείων και της δικαστικής εξουσίας. Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχοντας διαγράψει από το 2006 το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» και στη συνέχεια ιδρύοντας ένα κυριολεκτικά ελεγχόμενο ανύπαρκτο ομοιοεπαγγελματικό σωματείο με την ονομασία ΣΥΔΙΚΑ, συνέβαλλε στην απουσία συνδικαλιστικής προστασίας των εργαζομένων στα ΚΞΓ. Πέρα από κάποιες κατά καιρούς ανακοινώσεις, η Ομοσπονδία δεν οργάνωσε και δεν κάλεσε τα σωματεία σε κοινές δράσεις ενάντια σε αυτές τις αντεργατικές πρακτικές, δεν στήριξε έμπρακτα τους αγώνες μας.
Παρατηρώντας τη δράση της ΟΙΕΛΕ
Διαβάζοντας κανείς τον απολογισμό των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας από το 35ο συνέδριό της μέχρι σήμερα (2013-2016) θα σχηματίσει την εντύπωση ότι αποτελεί μία ομοσπονδία με πλούσια δράση για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η δράση της πλειοψηφίας δεν λειτουργεί στη βάση της ανάπτυξης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων του κλάδου αλλά περιορίζεται στη θεσμική παρέμβαση  μέσα στους διαδρόμους των υπουργείων. Βγάζει μάτι η κατ’ αποκλειστικότητα ενασχόληση της Ομοσπονδίας με τα ιδιωτικά σχολεία, καθώς στον απολογισμό της αφιερώνει για τα ΚΞΓ και τα ΦΜΕ μόνο 7(!) σειρές και άλλες 13 στη χάραξη πορείας, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου σε άλλους χώρους. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας αντιμετωπίζει τους ελαστικώς και επισφαλώς εργαζόμενους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ως συμπληρωματικούς. Ενώ πολύ σωστά ζητάει εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας και θεσμοθέτηση συμβάσεων αορίστου χρόνου, τόσο καιρό «ξεχνούσε» να ζητήσει το ίδιο για ΚΞΓ, ΦΜΕ, ΙΕΚ. Τον περασμένο χρόνο, παρά τις παρεμβάσεις της προς το Υπουργείο ώστε να περάσει το (αλήστου μνήμης πλέον) άρθρο 48 στο «νόμο Μπαλτά», όταν τελικά αυτό μπήκε σε διαβούλευση με πετσοκομμένες μέρες αργιών για τα ΚΞΓ, συνέχισε να θεωρεί τη ρύθμιση σε θετική κατεύθυνση, και όταν εν τέλει ο νόμος δεν κατατέθηκε, δεν πραγματοποίησε την παραμικρή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, έστω ως απάντηση στις εκδηλώσεις του πολιτικού-επιχειρηματικού λόμπι των σχολαρχών, εργοδοτών, στελεχών πρώην κυβερνήσεων και κομμάτων που αντιδρούσαν στα όσα θετικά προέβλεπε το άρθρο 48.
Αντίθετα, η κύρια δημόσια δράση της ΟΙΕΛΕ ευθυγραμμίστηκε με τους επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην αντίθεσή της στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.. Χρησιμοποιώντας εδώ και χρόνια το καινοφανές σύνθημα «Και η ιδιωτική εκπαίδευση είναι δημόσιο αγαθό» (!!!), η ΟΙΕΛΕ ανάγει σε πρωταρχικό ζήτημα για τους εργαζόμενους ένα θέμα που αφορά τις εργοδοτικές οργανώσεις, τη φορολόγηση και τα κέρδη τους, λέγοντας στην ουσία στους εργαζόμενους ότι τα συμφέροντα τους ταυτίζονται και εξαρτώνται από αυτά των εργοδοτών, ξεχνώντας ότι τόσα χρόνια τα αφεντικά μείωναν τα ωρομίσθια χωρίς ΦΠΑ εντείνοντας την εκμετάλλευση. Τώρα που η επιβολή ΦΠΑ δεν πέρασε, αλλά οι μισθολογικές μειώσεις από το καλοκαίρι προληπτικά για να μειωθεί το εργατικό κόστος – με ευθύνη της κυβέρνησης – παρέμειναν, έχει τίποτα να πει η ΟΙΕΛΕ; Γιατί δεν την έχουμε δει να καταγγέλλει τις μειώσεις μισθών και τη συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας  που έγιναν, ούτε να απαιτεί την επαναφορά τους.
Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε
Η επίθεση των εργοδοτών της ιδιωτικής εκπαίδευσης στους εργαζόμενους είναι συνολική και οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες γενικεύονται σε όλες τις βαθμίδες της. Ο νόμος 4093/2012 επιτρέπει τη συστέγαση ΚΞΓ, ΦΜΕ, ΙΕΚ και άλλων δραστηριοτήτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Πολλές επιχειρήσεις του κλάδου χρησιμοποιούν τον τίτλο «κέντρα σπουδών», ενώ άλλες μετατρέπονται σε ΚΕΚ, χρησιμοποιώντας εργαζόμενους με voucher. Πλέον  έχει αντικειμενικά διαμορφωθεί ένας ενιαίος επιχειρηματικός κλάδος στην άτυπη εκπαίδευση, και δε νοείται ο κατακερματισμός των σωματείων. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη ενός κλαδικού εργοδοτικού σωματείου στα ΚΞΓ επιβάλλει την ύπαρξη μαζικού εργατικού κλαδικού σωματείου από άποψη νομική – καθώς αφορά την αντιπροσωπευτικότητα για υπογραφή ΣΣΕ – αλλά και ουσιαστική, καθώς έχει γίνει καθεστώς η σχέση ωρομισθίας και για τους γραμματείς. Επιπλέον, ένας καθηγητής μπορεί να προσλαμβάνεται με voucher, να δηλώνεται ως γραμματέας, να κάνει δουλειά γραφείου, κ.ο.κ. Στο ζήτημα του κλαδικού στημένου σωματείου η ΟΙΕΛΕ δεν απάντησε ποτέ με τον τρόπο που άρμοζε, διαγράφοντας το «Βύρωνα» από τη δύναμή της και ιδρύοντας τον ομοιοεπαγγελματικό πανελλαδικό ΣΥΔΙΚΑ που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αντιπαρατεθεί νομικά με το στημένο σωματείο, πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα άμαζο σωματείο χωρίς αγωνιστική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους, απαιτείται η συγκρότηση ενός ενιαίου κλαδικού σωματείου που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην άτυπη ιδιωτική εκπαίδευση (ΚΞΓ, ΦΜΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, Κέντρα Μελέτης, ΚΔΒΜ) και να οργανώνει την αλληλεγγύη και τη κοινή τους δράση. Αν η ΟΙΕΛΕ έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελαστικά εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να μην αποτελεί όχημα διαιώνισης της συντεχνιακής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που εκφράζεται κυρίως από την πλειοψηφία της στο ΔΣ, οφείλει να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία από τώρα, επανεγγράφοντας το «Βύρωνα», να μην μπει εμπόδιο στη συζήτηση ενοποίησης του κλάδου, και να δέχεται πλέον κλαδικά σωματεία στις τάξεις της.
Ως εργαζόμενοι στα ΚΞΓ διεκδικούμε:
·         Υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, με ωρομίσθιο 13,36 ευρώ, μηνιαίο μισθό και συμβάσεις αορίστου χρόνου – Κατάργηση των εργοδοτικών ψευδο-ΣΣΕ που υπογράφει η εργοδοτική ένωση Europalso
·         Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου
·         Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά όλων των απωλειών μας
·         Νομοθετική αναγνώριση πλήρους ωραρίου στις 18 ώρες εβδομαδιαίως με απονομή 25 ενσήμων το μήνα, των αργιών όπως αναφέρονται στην Υ.Α. Δ5/5500/83 (ΦΕΚ 652. τ.Β', 16-11-1983) με καταβολή αποδοχών σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα
·         Εποπτεία όλης της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας, κατάργηση του ν. 4254/2014 που τη μετέφερε στο Υπουργείο Εργασίας
·         Τον ορισμό ως ελάχιστο χρόνο σύμβασης για όλη την ιδιωτική εκπαίδευση το ένα σχολικό έτος και την απαγόρευση καταγγελίας της σύμβασης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους (16η Σεπτεμβρίου – 31ηΜαΐου), στο πνεύμα της Γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ
·         Την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 3986/2011, και ειδικότερα του άρθρου 40 το οποίο μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου και ακυρώνει την καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους, και την παράλληλη κατάργηση του μνημονιακού νόμου 3899/2010 που μετατρέπει εργασία μικρότερη των 12 μηνών σε «μαθητεία», και αρνείται την καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης σε αυτό το διάστημα



ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Polis Grand (οδός Βερανζέρου 10 και Πατησίων) το 36ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Συνέδριο θα αρχίσει το Σάββατο αμέσως μετά την εγγραφή των συνέδρων (8-9 πμ), θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή του νέου ΔΣ, της Ελεγκτικής Επιτροπής, των αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και την ψηφοφορία για την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και την Χάραξη Πορείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων" καλεί όλα τα μέλη του το Σάββατο στις 8 μμ να παραβρεθούν έξω από τον χώρο του συνεδρίου για να υποστηρίξουν το αίτημα της επανένταξης του σωματείου στις τάξεις της ΟΙΕΛΕ, η οποία πριν πολλά χρόνια με συνεδριακή της απόφαση και ευθύνη της παράταξης "Ενότητα" και του προέδρου της το διέγραψε για καταστατικές παραβάσεις.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία θα παραβρεθεί, θα παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου και θα μοιράσει στους συνέδρους κείμενο θέσεων και προτάσεων.


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "ο Βύρων" καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πρώτη  Γενική Συνέλευση για το νέο έτος, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και η οργάνωση απεργίας.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Γενάρη,  στις 10:30 π.μ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος.