Χρήσιμα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...

Κατατέθηκε στην Βουλή τη Δευτέρα το βράδυ (11/4) το νομοσχέδιο για την Έρευνα χωρίς να περιλαμβάνει την εξαγγελθείσα διάταξη (άρθρο 40) για τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Σύμφωνα με  σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας "συνεχίζεται ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς και η επεξεργασία διάταξης για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, η οποία θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα".

Πανηγυρισμοί από το πολιτικό-επιχειρηματικό λόμπι της ιδιωτικής εκπαίδευσης και το βαθύ κράτος των ΜΜΕ. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της Καθημερινής (12/4), αναφέρει ότι «και η φετινή απόπειρα του υπουργείου να επαναφέρει προς ψήφιση στη Βουλή την ίδια διάταξη «πάγωσε», καθώς προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από κόμματα όσο και από τους δανειστές».

Μοναδική πυξίδα των ηγεσιών των εργοδοτικών ενώσεων είναι η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης. Με θρησκευτική προσήλωση μετέρχονται μεθόδων που οδηγούν στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και εμποδίζουν την καταπολέμησης της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εργοδοτικής ένωσης Σύνδεσμος Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων έχει αναρτηθεί (8/4) Δελτίο Τύπου του συντονιστή των μορφωτικών υποθέσεων της ΝΔ Θεόδωρου Φορτσάκη.

Πάντως, το συνονθύλευμα του νεοφιλελεύθερου φονταμενταλισμού αυτή την φορά δεν οργάνωσε κινητοποιήσεις κατσαρόλας.
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_13.html
http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου