Χρήσιμα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ

Αντιπροσωπία μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών πήγε εχθές στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και συνάντηση μέλη της διοίκησής της στα οποία εξέθεσε και κατέθεσε εγγράφως για μια ακόμα φορά τις θέσεις του συνδικαλιστικού σχήματος για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών. 

Διατράνωσε για μία ακόμα φορά ότι η Ομοσπονδία οφείλει να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών, που ιστορικά ρυθμίζονται στις επάλληλες ΣΣΕ και τις οποίες η ίδια η Ομοσπονδία υπογράφει, καθώς και να παλέψει για καλύτερους όρους εργασίας για όλον τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, τόσο για τις ημέρες αργίας έκανε σαφές ότι οποιαδήποτε συρρίκνωση τους πέρα από όσα ρυθμίζει η ισχύουσα Υπουργική Απόφαση Δ5/5500/4-11-1983 (ΦΕΚ 652, τ. B' 16/11/1983) σημαίνει κατ' ουσίαν υιοθέτηση εργοδοτικών θέσεων.

Για το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας απαίτησε την νομοθετική ρύθμιση των 18 ωρών όπως αυτό ρυθμίζεται από τις γνήσιες ΣΣΕ του κλάδου, καθότι στον ιδιωτικό τομέα μια αύξηση ωραρίου ή κλιμακούμενου ωραρίου (όπως ισχύει σήμερα στην δημόσια εκπαίδευση) θα έθετε σε κίνδυνο εργαζόμενους με προϋπηρεσία και θα δημιουργούσε αυξητική τάση σε ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών και στους έχοντες πολυετή προϋπηρεσία. Επιπλέον, ετέθη το ζήτημα του υπολογισμού του ωρομισθίου σε σχέση με τα ισχύοντα στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι με γνώμονα τις βασικές μηνιαίες υποτιμημένες απολαβές ανειδίκευτου που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ μικτά) και επιβάλλουν οι εργοδοτικές ενώσεις με πρακτικές "κίτρινου" συνδικαλισμού. 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατέθεσε σχετικά υπόμνημα και ζήτησε επειγόντως την άμεση ενημέρωση όλων των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας καθώς και την προβολή και διεκδίκηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας των προαναφερθέντων αιτημάτων των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Τέλος, κατά την συζήτηση που αναπτύχθηκε, υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ στο πρόσφατο συνέδριο της γα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθηγητών στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για τα οποία παλεύουν εδώ και χρόνια, καθώς και την από 24/6/2015 "ξεχασμένη" ομόφωνη απόφασή της με την οποία διεκδικούσε να παραμείνουν οι ημέρες αργίας ως έχουν και να μην γίνει καμία περικοπή: http://www.oiele.gr/apofasi-ds-oiele-1/


Τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αποχωρώντας ζήτησαν να έχουν άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση για τις εξελίξεις, καθώς και να συγκληθεί άμεσα έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου