Χρήσιμα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΡΥΘΜΙΣΗ Η' ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ;

Να μπει φραγμός στις αντικοινωνικές εργοδοτικές πρακτικές

Οι ιδιοκτήτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών προσπαθούν να μπει στο αρχείο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία ρύθμισης των όρων εργασίας των εργαζομένων καθηγητών που εργάζονται σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας ή προσπαθούν να είναι τέτοια η ρύθμιση ώστε να μην υπηρετεί τον κόσμο της εργασίας και τους σπουδαστές.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία έχει διαμηνύσει και διατυπώσει τις απόψεις της για την επείγουσα ανάγκη της ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας των κέντρων ξένων γλωσσών με γνώμονα την προστασία της εργασίας και των μαθητών. Έχει διατυπώσει και προωθήσει τις δίκαιες και ρεαλιστικές θέσεις των εργαζομένων για την εφαρμογή του πλήρους 18ωρου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας, για την θεσμοθέτηση των ημερών αργίας των εορτών όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα υπουργική απόφαση Δ5/5500/83 (ΦΕΚ τ. Β’, 652/16-11-1983), την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, την φοροδιαφυγή, κ.α. Απέναντι στο "ρεαλισμό" που προωθούν οι εργοδοτικές ενώσεις με τις σκοτεινές πρακτικές του «κίτρινου» συνδικαλισμού, στο μικτό ωρομίσθιο πείνας των 3,52-5,50 ευρώ, στις "κοινωνικές ισορροπίες" που προσπαθεί να διατηρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, και γενικά απέναντι σε όσα προβλέπει ή απορρυθμίζει το άρθρο 48 του πολυνονομοσχεδίου για την εκπαίδευση που τελικά δεν εισήχθηκε προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βλέπε εδώ.

Σκοπός των εργοδοτών είναι η παγίωση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων εργασίας, η διαιώνιση της ανομίας, της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας, των ωρομισθίων πείνας και η απαξίωση της κοινωνικής ασφάλισης με την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, ενδεχομένως και από μία νομοθετική ρύθμιση κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις τους.

Είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso κ. Ζηκόπουλος, από ένθερμος υποστηρικτής του Άδωνη Γεωργιάδη, συνομιλεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί με στελέχη της κυβέρνησης και εύχεται επιτυχία στο έργο της;  Ενδεικτικά δείτε εδώ.

Για την ανομία που επικρατεί στα φροντιστήρια η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) την Τρίτη (15/3) έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή σχετική παραδοχή ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας φροντιστηρίων. Δείτε εδώ.

Πολλούς μήνες πριν, η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών είχε αναφερθεί σε ανάλογες προφορικές δημόσιες δηλώσεις του συγκεκριμένου εργοδότη που σημειώνουμε ότι πληρώνει με ψίχουλα τους εργαζόμενους. Δείτε εδώ.

15/3/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου