Χρήσιμα

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΣ (29/11)


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Όλοι στις εκλογές του σωματείου 

Μέσα σε έναπεριβάλλον, όπου διαλύονται οι κοινωνικές δομές της παιδείας, της υγείας, του ασφαλιστικού συστήματος κ.α., όπου η ανεργία και η μαύρη εργασία αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η αγορά εργασίας παίρνει ολοένα και περισσότερο χαρακτηριστικά εξατομίκευσης και ατομικότητας στις εργασιακές  σχέσεις, όταν αυτές υπάρχουν. Μέσα στη συνθήκη της μετατροπής όλων των μορφών της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ένα χώρο άσκησης αντεργατικής πολιτικής και τυφλού εμπορικού ανταγωνισμού, πραγματοποιήθηκε Την Κυριακή η τακτική εκλογοαπολογιστική τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής, “ο Βύρωνας”, η οποία με απόφαση του ΔΣ, μερικές μέρες πριν, είχε μετατραπεί και σε καταστατική. Αποφασίστηκε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 (10:00-14:00), το Σάββατο 12 (10:00-19:00) και τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου (10:00-19:00) στην έδρα του σωματείου (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος). Εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός και αποφασίστηκε η συμμετοχή του σωματείου στη Πανεργατική απεργία της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. με το ΠΑΜΕ στη Ομόνοια καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού. Επιπλέον, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα αλληλεγγύης στους 5 Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση ΝΟ ΕΧΡΟ στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά του 2015. 

Ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του ΔΣ 

Στην ΓΣ αντί για διοικητικό απολογισμό του ΔΣ που καταστατικά έπρεπε να κάνει η ΓΓ του σωματείου, παρουσιάστηκε διοικητικός απολογισμός της πλειοψηφίας ΑΣΚ-ΠΑΜΕ από τον πρόεδρο του σωματείου! Το εκλεγμένο μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΝΠΡΩ) στο ΔΣ δεν είχε λάβει ενημέρωση και ούτε του ζητήθηκε να συμβάλει στην επεξεργασία του απολογισμού, πράγμα που όπως καταγγέλθηκε στο σώμα δεν γίνεται για πρώτη φορά και παρότι είχε ζητηθεί και αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο της ΕΝΠΡΩ στο ΔΣ της Τρίτης 24/11. Το δήθεν απολογισμό του ΔΣ, στον οποίο υπήρξαν επιθετικές αναφορές για την ΕΝΠΡΩ, τον έκανε ο πρόεδρος του σωματείου, δηλώνοντας ότι από «αβλεψία» δεν τον έστειλε στον εκπρόσωπο της ΕΝΠΡΩ. Η Γ.Σ. υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ που ήταν ταυτόχρονα και πλαίσιο της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα, κάτι που αποδεικνύει ότι επιμένει να έχει μια ιδιοκτησιακού τύπου σχέση με το σωματείο. Ο οικονομικός απολογισμός που έγινε με όλες τις καταστατικές προβλέψεις εγκρίθηκε από το σώμα της ΓΣ. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας η ΕΝΠΡΩ ψήφισε λευκό διότι το σωματείο καταβάλει τμήμα από τις εισφορές των μελών του ως οικονομική συμβολή στο ΠΑΜΕ που δεν είναι ούτε πρωτοβάθμια, ούτε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία εκλέγει αντιπροσώπους.

Η ΕΝΠΡΩ καλεί τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους 

Η ΕΝΠΡΩ για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε στη ΓΣ τις θέσεις της και την συγκρότησή της, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα ευφάνταστα και δόλια της καταμαρτυρεί η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ. Στην εκλογική της διακήρυξή της η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: “Ημειοψηφούσα παράταξη, η λεγόμενη “Ενωτική Πρωτοβουλία” (ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ, Παρεμβάσεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) επιδίωξε να βάλει εμπόδια στον προσανατολισμό και τη δράση του σωματείου. Μόνιμα στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ.  πολεμούν το ΠΑΜΕ όλες τις προσπάθειες για ενίσχυση του σωματείου! Κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την “ενότητα”, αλλά μας θέλουν διασπασμένους, πολέμησαν και συνεχίζουν να αντιπαλεύουν τον κλαδικό χαρακτήρα του σωματείου μας (επικαλούμενοι συνεχώς μόνο τα “ειδικά” προβλήματα των καθηγητών στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια). Όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση αλλά και μέχρι πρόσφατα, καλλιεργούσαν αυταπάτες για τη δήθεν “πρώτη φορά αριστερά”. Καλούσαν το κίνημα να γίνει υποστηρικτής της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης για λογαριασμό των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ακόμα και σήμερα, εξαπατούν. Καταγγέλλουν και παλεύουν ενάντια στην Κυβέρνηση που πολλά μέλη και στελέχη της ΕΝΠΡΩ στηρίζουν! Η δράση τους καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη ικανοποίησης του κινήματος και του σωματείου, με την ανάγκη πολιτικοποίησης της πάλης του. Πρέπει να τους αφήσουμε στην άκρη, να τους παραμερίσουμε και να τραβήξουμε μπροστά!”. 

Η ηγεσία της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση της ΕΝΠΡΩ (2009) και την εκλογή 2 συμβούλων της στην διοίκηση του σωματείου, φοβούμενη μην χάσει τον έλεγχο του σωματείου, μετέφερε τις δυνάμεις της από τον ΣΕΦΚ στον “Βύρωνα”, την στιγμή μάλιστα που οι εργοδότες με το “κίτρινο σωματείο” που είχαν συστήσει στα ΚΞΓ επέβαλλαν συμβάσεις πείνας, και ο ΣΕΦΚ βαλλόταν με ανελέητο τρόπο από την εργοδοσία. Με μια ανακοίνωση της (21/3/2010) βγαλμένη από τα αποχωρητήρια της ιστορίας αποκαλούσε τα μέλη της ΕΝΠΡΩ “εχθρούς της εργατικής τάξης” και σαν από χιλιαστική ιεροτελεστία προσευχόταν για τη “στιγμή που θα ξεφορτωθούν οι εργαζόμενοι βαρίδια, σαν κι αυτούς τους συνδικαλιστές, ως τη στιγμή που θα κατακτήσουν την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν”. Πέντε (5) περίπου χρόνια αργότερα, μάθαμε από τον ΓΓ του ΚΚΕ στην τηλεμαχία των αρχηγών των κομμάτων (Σεπτέμβριος 2015) ότι οι περισσότεροι εργοδότες βγάζουν το μεροκάματό τους στις επιχειρήσεις τους, ενώ συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ σε χαιρετισμό της σε εργοδοτικό συνέδριο (;) της ΟΕΦΕ (Ιούλιος 2013) τα ίδια και χειρότερα είχε δηλώσει μπροστά στους εργοδότες που από την πολύ χαρά τους ανάρτησαν πρόσφατα το σχετικό βίντεο στο Internet. 

Οι ανακοινώσεις και τα λεγόμενα της ηγεσίας της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ αποτελούν επιτομή αντισυναδελφικότητας και διαστρέβλωσης τόσο της πραγματικότητας όσο και της λογικής. Η κατασυκοφάντηση της ΕΝΠΡΩ καταρρίπτεται από τις θέσεις της, τα άρθρα της, την δουλειά της και τις δράσεις της στους χώρους δουλείας, όπως αυτά δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από το 2010. Εκπλήσσουν αλήθεια οι θρησκοληπτικού τύπου αφορισμοί της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ που εμφανίζονται και στις ΓΣ και εκφράζονται με πράξεις πίστης στο ΠΑΜΕ που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι καλά θα κάνουν να το ακολουθήσουν και να το ενισχύουν οικονομικά διότι διαφορετικά θα τους παραμερίσουν (ως εχθρούς της εργατικής τάξης) και θα τραβήξουν μόνοι τους μπροστά! Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς αν η αναπαραγωγή μιας τέτοιας κουλτούρας που εκφράζεται με μια τυφλή προσήλωση σε υπερεργατικές ομαδοποιήσεις κάθε τύπου, με σαφή κομματικό πρόσημο, υπαγορεύεται από εργαζόμενους της επισφαλούς εργασίας του κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της ανεργίας ή από μικροαστούς μιας ιεραρχημένης γραφειοκρατίες και εργατικής αριστοκρατίας που εμποδίζει την ενοποίηση των ταξικών αγώνων και χωροθετεί ακόμα και τους χώρους διαδήλωσης των εργαζομένων. Η δημιουργία ενός τείχους ανόητων αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε εργαζόμενους που αποτελεί στρατηγική του κεφαλαίου της πολιτικής του “διαίρει και βασίλευε”, είναι δυστυχώς διάχυτη ανάμεσα σε συκροτήσεις που στο όνομα της εργατικής τάξης θέλουν να απολαμβάνουν τα όποια μικρά ή μεγάλα προνόμια τους παραχωρεί το κράτος και το κεφάλαιο (μικρό ή μεγάλο). 

Η ΕΝΠΡΩ αφού απαρίθμησε πλήθος αντιδημοκρατικών πρακτικών της ηγεσίας της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ που καταγγέλουν την ΕΝΠΡΩ αλλά και κάθε εργαζόμενο που δεν ευθυγραμμίζεται και την κομματική γραμμή του ΚΚΕ και τους αποκλείουν από την ισότιμη συμμετοχή στο σωματείο, καθώς και την ανικανότητα της πλειοψηφίας του σωματείου στο ΔΣ να σηκώσει τους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία και να συμβάλλει στην ταξική ενότητα και την δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, αποφάσισε να μην κατεβάσει ψηφοδέλτιο για την εκλογή εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, αντιπροσώπων για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, και φυσικά ούτε και για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, η οποία με συνεδριακή της απόφαση έχει διαγράψει τον “Βύρωνα”. Η ΕΝΠΡΩ, λοιπόν, με ευθύνη απέναντι στον κλάδο αποφάσισε να αφήσει την ΑΣΚ-ΠΑΜΕ “να τραβήξει μπροστά” όπως εκείνη το νομίζει με όλες τις έδρες στο ΔΣ... 
Η ΕΝΠΡΩ στην ΓΣ συμμετείχε στις εκλογές για την συγκρότηση της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής που θα έχει την ευθύνη της οργάνωσης των εκλογών, αλλά τα περισσότερα μέλη της ΓΣ εξέλεξαν τους 3 υποψήφιους της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ. 

Η ΕΝΠΡΩ καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στις εκλογές του σωματείου, στις ΓΣ του και κυρίως στους αγώνες. Απέναντι στην ψηφοθηρία του ΠΑΜΕ που επιχειρεί να ελέγξει τα σωματεία μέσω της συκοφαντίας και των αποκλεισμών ώστε να εκλέγει στελέχη στις καρέκλες των ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ (με τα ανάλογα οφέλη), αποδεικνύει ότι ο λόγος ύπαρξης της ΕΝΠΡΩ δεν ήταν ποτέ οι ψήφοι και τα γραφεία, αλλά η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.  Συνεχίζει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συνολικά του κόσμου της εργασίας. Συνεχίζει την αντικαπιταλιστική πάλη μέσα στο σωματείο ενάντια στην εργοδοτική βαρβαρότητα και την κυβερνητική αντεργατική πολιτική. 

Η τροποποίηση του καταστατικού 

Η πρόταση της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ για τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με την οποία για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) θα συμμετέχουν μόνο τα μέλη του κλαδικού σωματείου που έχουν την ιδιότητα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της ΓΣ. Προφανώς η ηγεσία της ΑΣΚ-ΠΑΠΕ εν όψει του συνεδρίου της ΟΙΕΛΕ θέλει να ζητήσει την επανένταξη του σωματείου στις τάξεις της Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζουμε ότι “ο Βύρωνας” έχει διαγραφεί με συνεδριακή απόφαση από τις τάξεις της ΟΙΕΛΕ γιατί το 2006 τροποποίησε το καταστατικό του και από πανελλήνιο σωματείο καθηγητών στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών μετατράπηκε σε κλαδικό όλων των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευσης ν. Αττικής. Η καθοδηγούμενη εκείνη απόφαση είχε αναστατώσει τον κλάδο αφού, όπως αποδείχθηκε αργότερα, στόχευε στην υπονόμευση του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Μέσης Εκπαίδευσης και την ΣΣΕ που εκείνο υπέγραφε. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η παράταξη που αναφέρεται στο ΠΑΜΕ στον (ομοιοεπαγγελματικό) Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Αθήνας-Πειραιά εξακολουθεί να υπονομεύει τον “Βύρωνα”, τον εαυτό της και την κοινή λογική, αφού συνεχίζει έως και σήμερα να λαμβάνει μέρος στις αρχαιρεσίες του σωματείου αυτού και μάλιστα σε ψηφοδέλτιο όπου συμετέχει και μέλος του προεδρείου του ΔΣ του “Βύρωνα”! Είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς πόσο θράσος πρέπει να έχουν οι συνάδελφοι όταν κατηγορούν την ΕΝΠΡΩ ότι υπονομεύει τον κλαδικό χαρακτήρα του σωματείου την στιγμή μάλιστα που στον χώρο των κέντρων ξένων γλωσσών οι εργοδότες και το "σωματείο" που έχουν συστήσει, με την μορφή του κλαδικού, επιβάλλουν πρακτικές "κίτρινου συνδικαλισμού" και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Όπως καταγγέλθηκε στη, Γ.Σ. το ζήτημα της τροποποίησης του καταστατικού του σωματείου είχε αναφερθεί από το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού στη συνάντηση του με τη ηγεσία της ΟΙΕΛΕ (30/10). Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ δεν διέψευσε την καταγγελία αν και της ζητήθηκε να το πράξει εφόσον αυτή δεν είναι βάσιμη. Η συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού έγινε γνωστή στην ΕΝΠΡΩ μόλις στην συνεδρίαση του απερχόμενου ΔΣ,στις 24/11. Το γέλωτα προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του σωματείου διάβαζε στο σώμα την διατύπωση της προτεινόμενης τροπολογία από το κινητό του – λέτε ο κύριος Σοφιανός να του είχε στείλει την τροπολογία σε sms; 

Την πρόταση της συμμετοχής μόνο καθηγητών για την εκλογή συνέδρων στον Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ προκειμένου να αποφευχθεί η τότε διαγραφή του "Βύρωνα" από της τάξεις της ΟΙΕΛΕ είχαν θέσει και παρατάξεις του ΣΕΦΚ σε παλαιότερο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή. Η ΕΝΠΡΩ έχει κάνει σαφές ότι εκείνη η απόφαση της διαγραφής του σωματείου ήταν άδικη, ωφέλησε μόνο τους εργοδότες και έχει ζητήσει και παλεύει για την επανεγγραφή του σωματείου ως κλαδικό στις τάξεις της Ομοσπονδίας.

Η τροποποίηση που προτάθηκε από την πλειοψηφία υπερψηφίστηκε. Η ΕΝΠΡΩ ασκώντας κριτική για την παρέμβαση πολιτικών κομμάτων και υπερκείμενων οργανώσεων στην ζωή του σωματείου και την “από τα πάνω” επιβολή προειλημμένων αποφάσεων, ψήφισε λευκό. Επιπλέον, προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις σχέσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων πρότεινε στην ΓΣ τροποποίηση του καταστατικού έτσι ώστε ο 'Βύρωνας” να σταματήσει να εγγράφει μέλη εργαζόμενους των Ιδιωτικών Σχολείων. Η παράταξη του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλες παρατάξεις, συμμετέχει στις εκλογές του σωματείου των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία (ΣΙΕΛ) - και να δέχεται εργαζόμενους από όλο το φάσμα της “άτυπης” ιδιωτικής εκπαίδευσης (κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ, Κέντρα Μελέτης, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης). Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας στην δράση με τα άλλα σωματεία του κλάδου και το άνοιγμα μιας συζήτησης με βάση το γεγονός ότι πλέον οι επιχειρήσεις της άτυπης ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως π.χ. κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια κ.α., μπορούν και νομίμως να συστεγάζονται. Συνεπώς είναι αναγκαία μια συζήτηση και προσπάθεια για μια ενιαία ταξικά δημοκρατική συγκρότηση στον κλάδο της “άτυπης” εκπαίδευσης. 

Ψήφισμα αλληλεγγύης 

Η ΓΣ ομόφωνα ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα που κατατέθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία. 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Όχι στην έκδοση των 5 φοιτητών 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» εκφράζει την έντονη αντίθεσή του  στο  πρωτοφανές αίτημα των ιταλικών αρχών για την ενεργοποίηση εντάλματος έκδοσης που στρέφεται κατά 5 Ελλήνων φοιτητών που συμμετείχαν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση ΝΟ ΕΧΡΟ στο Μιλάνο την Πρωτομαγιά του 2015.

Η εντατικοποίηση της καταστολής στην Ευρώπη, η χρησιμοποίηση ολοένα και περισσότερων νομικών εργαλείων και οι δυσανάλογες ποινές που προβλέπονται, αποτυπώνουν καθαρά την εμμονή των ευρωπαϊκών κρατών προς έναν διαρκή «σωφρονισμό» των κινημάτων. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι μυστικές υπηρεσίες αυξάνουν τη διακρατική συνεργασία στην καταστολή και τις παρακολουθήσεις και τσουβαλιάζουν κινήματα και διάφορες ομάδες ανθρώπων ως «ύποπτους» ή «τρομοκράτες». Γι’ αυτό και η υπόθεση των 5 συλληφθέντων μας αφορά όλους, γιατί το επερχόμενο κατασταλτικό πλαίσιο θα στοχοποιήσει ξεκάθαρα τους αγώνες ενάντια στην αντεργατική πολιτική, ώστε να αποτρέψει τις κοινές κινητοποιήσεις ντόπιων-μεταναστών και τη διεθνή αλληλεγγύη, να τρομοκρατήσει όλη την κοινωνία. Το ελληνικό κράτος έχει ήδη δώσει τέτοια σημεία γραφής «αγαστής συνεργασίας» με την Ευρώπη στην υπόθεση της έκδοσης Τούρκων αγωνιστών σε Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία.
  
Καταγγέλλουμε τέτοιες μεθοδεύσεις. 

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το αίσθημα δικαίου για όλους τους πολίτες της. 


Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει το αίτημα έκδοσης πολιτών της σε άλλη χώρα και τη δημιουργία επισφαλών συνθηκών δικαίου εις βάρος τους.

Ως σύλλογος δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παραβίαση του δικαιώματος στη συνάθροιση, παρέμβαση διωκτικών αρχών άλλων χωρών στα δικαιώματά μας, και την διακρατική-πανευρωπαϊκή εκστρατεία δημιουργίας καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Συμπαραστεκόμαστε στους 5 φοιτητές και απαιτούμε άρση κάθε διαδικασίας έκδοσης τους στην Ιταλία και κάθε δίωξης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου