Χρήσιμα

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σχετικά με την αργία της 17ης Νοέμβρη, υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί επίσημη αργία για τα ΚΞΓ και όλη την ιδιωτική εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούμαστε να εργαστούμε αλλά αμειβόμαστε σύμφωνα με το πρόγραμμά μας. 

Συνεπώς, οι εργοδότες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εξαναγκάσουν να πάμε στη δουλειά. Στην περίπτωση εκβιασμού από τους εργοδότες σας ώστε να δουλέψετε την Τρίτη 17 Νοέμβρη, επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση παρέμβαση στον τόπο εργασίας σας. 

Σύμφωνα με νέα διευκρίνιση του Υπουργείου Παιδείας (http://minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon/anakoinoseis-typoy/14379-11-11-15-17)
"Η Α.Π. 5500/Δ5/4/11/83 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 652-Β, 16-11-83) και το Δ5/3239/1-6-89 τηλεγράφημα καθορίζουν τις ημέρες διακοπών και αργιών.
Κατά συνέπεια η 17η Νοέμβρη είναι αργία.
Τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά.
Οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δικαιούμενοι των αποδοχών τους όπως προκύπτουν από το πρόγραμμα."

42 χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν έχει τελειώσει. Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν, η φτώχεια και η καταστολή όμως μένουν. Τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει από την εποχή της αμερικανοκίνητης δικτατορίας, σήμερα όμως βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης που εξυπηρετεί τις επιταγές της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του κεφαλαίου. 

Γι' αυτό η συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη δεν έχει το νόημα μίας ακόμα επετειακής εκδήλωσης. Μετά τη μαζική απεργιακή διαδήλωση της 12ης Νοέμβρη, να συνεχίσουμε στους δρόμους τον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία, το κράτος, και την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου