Χρήσιμα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που έχουν άμεση ανάγκη τροφίμων, ιατρικών ειδών, τσαντών, υπνόσακων και ειδών ρουχισμού (κάλτσες, παπούτσια). Η Ενωτική Πρωτοβουλία συλλέγει είδη για να τα παραδώσει μετά από συνεννόηση σε κινηματικές δομές αλληλεγγύης. Όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες θα θέλατε να συνεισφέρετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email enotiki.vyronas@gmail.com. Επίσης μπορείτε να παραδώσετε είδη στα προσωρινά κέντρα διαμονής στο Γαλάτσι και το Ελληνικό, στην Κατάληψη Στέγη Προσφύγων στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια ή στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. Η αδιαπραγμάτευτη ταξική αλληλεγγύη προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που φεύγουν από τις κατεστραμμένες χώρες τους είναι απαραίτητος όρος για την οικοδόμηση ενός εργατικού κινήματος αντίστασης όλων μας απέναντι στην εργοδοσία.

Με τον αριθμό μεταναστών και προσφύγων που στοιβάζονται στις ακτές του Αιγαίου ή στα σύνορα του Έβρου να αυξάνεται γεωμετρικά, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αναμενόμενο ότι λόγω της κατευθυνόμενης τηλεοπτικής αναμόχλευσης ξενοφοβικών απόψεων και σε αντίθεση με την συγκινητική έκφραση αλληλεγγύης από πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου, θα ακούσουμε μέσα στο μετρό καθώς πάμε για δουλειά ή μέσα στις τάξεις που διδάσκουμε ότι «έρχονται όλοι αυτοί και έχουν βρωμίσει τη χώρα». Πλήθος οι άναρθρες κραυγές των καλογυαλισμένων δημοσιοκάφρων και των πολιτευτών κάθε απόχρωσης που από τη μία θλίβονται με το δράμα των προσφυγόπουλων που πνίγονται στα παγωμένα θαλασσινά νερά και από την άλλη μιλάνε για κίνδυνο για την υγιεινή μας, για φανατικούς μουσουλμάνους, για κλέφτες, για σχέδιο εξισλαμισμού της Ελλαδίτσας και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια να σπείρουν φόβο και μίσος. Όλοι όσοι μιλούν για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών ως ένα πρόβλημα που έρχεται απ’ έξω και απειλεί την ελληνική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από ντροπαλοί χρυσαυγίτες.

Σε μία χώρα που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί πιστά τις πολιτικές του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου παρέχοντας στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα για να αιματοκυλιστεί η νεαρή Σοβιετική Ένωση το 1917, η Κορέα το 1950, το Αφγανιστάν το 2001, η Λιβύη το 2011, παραλίγο η Συρία το 2012, πρέπει πραγματικά να έχει τόνους πρωτοκοσμικού κυνισμού όποιος μιλάει για ορδές μεταναστών που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά.

Ξεβολεύει το καθεστώς να διδάσκει η ιστορία ότι στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου, όταν χιλιάδες Έλληνες πήγαιναν στην Αμερική για να επιβιώσουν, χαρακτηρίζονταν «μαύροι» από τους ντόπιους και κατατάσσονταν στατιστικά στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά κλοπές, βιασμούς και άλλα εγκλήματα.

Δεν αρέσει να ακούγεται ότι η ελληνική οικονομία από τη δεκαετία του ’90 και μετά στηρίχτηκε πάνω στην καταπίεση και τη μαύρη εργασία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από την Αλβανία, τη πρώην Σοβιετική Ένωση, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, που έχυσαν τον ιδρώτα και το αίμα τους στα χωράφια, τις οικοδομές, τα ξενοδοχεία, τις κουζίνες των ελληνικών νοικοκυριών, τα περήφανα Ολυμπιακά έργα.

Ενοχλεί να μιλάμε για τις άθλιες οδηγίες της ΕΕ που εγκλωβίζουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία πέφτουν άπειρα φράγκα από τα διάφορα ΕΣΠΑ για πλουτίζουν κάθε λογής εταιρείες κατασκευής έργων, catering και ΜΚΟ. Κουβέντα για την κοσμοπολίτικη Ευρωπαϊκή Ένωση των Αντενάουερ, Σούμαν και γέρου Καραμανλή: Αν δεν πάρουμε τα δάνεια, καήκαμε! Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ανήκομεν εις την Δύσιν, την ΕΕ, και φυσικά το ΝΑΤΟ.

Και ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω πειράζουν, οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι να τα υπενθυμίζουμε. Να τσακίζουμε το ρατσισμό και τη ξενοφοβία όπου και αν τη βλέπουμε, είτε είναι μέσα στην τάξη, είτε στο διάλειμμα, είτε στο λεωφορείο, και από όπου και αν προέρχεται, από μαθητές, συναδέλφους, συγγενείς, φίλους. Γιατί ο ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα. Γιατί το χέρι που σηκώνεται να χτυπήσει έναν εργαζόμενο από όποια χώρα και αν κατάγεται, μας χτυπάει όλους. Γιατί δεν πρέπει να γίνουν οι γειτονιές μας απέραντα νεκροταφεία και φυλακές για ανθρώπους που δουλεύουν για 1 ευρώ την ώρα.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει στους δρόμους και μαζικά:


  • Χαρτιά για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες ώστε να ταξιδέψουν στη χώρα επιλογής τους, ελληνική υπηκοότητα σε όσους την αιτούνται
  • Πλήρη δικαιώματα για ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους
  • Κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών
  • Δημιουργία δομών προστασίας των προσφύγων με ελεύθερη μετακίνηση, χωρίς αστυνομική ή στρατιωτική επιτήρηση
  • Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, παύση οποιασδήποτε στρατιωτικής συνεργασίας με το  Ισραήλ και οποιασδήποτε συμμετοχής σε πολεμικές συρράξεις
  • Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι και ΙΙ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Άρση του φράχτη της ντροπής στον Έβρο, κατάργηση της Frontex.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου