Χρήσιμα

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ EUROPALSO

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πηγή eea.gr
Δυστυχώς μέσα στο χαμό του καλοκαιριού που αποχαιρετήσαμε, καθυστερήσαμε να κάνουμε ανταπόκριση από μία συγκέντρωση προς το Σύνταγμα την Τετάρτη 22/7. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ, αριστερές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ κλπ, για τη ψήφιση των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου βρίσκεται σε εξέλιξη προβοκάτσια. Γνωστοί-άγνωστοι παρεισφρύουν στη συγκέντρωση και καταλαμβάνουν την πάνω μεριά της Πλατείας Συντάγματος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΦΠΑ 23% στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Γνωστοί-άγνωστοι; 'Όχι αγαπητέ αναγνώστη, είναι οι δυνάμεις της αστικής τάξης, οι πολίτες της δημιουργίας, οι τροφοδότες της ατμομηχανής του τουρισμού, οι εχθροί της μαύρης παραοικονομίας, το EUROPALSO. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν σκηνές χάους και παρακώλυσης εν ώρα αιχμής τη οικονομικής ζωής του κέντρου της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με καλαίσθητα και ευφάνταστα συνθήματα όπως «Ελλάς-Παιδεία-Χωρίς το 23», «Όχι ΦΠΑ στη φτωχολογιά» και το αμίμητο «Του Αλέξη τα παιδιά πάνε στα ιδιωτικά, που θα μάθουν αγγλικά του κοσμάκη τα παιδιά». 

Μεγάλοι απόντες από τη συγκέντρωση ο βετεράνος των διαδηλώσεων και προστάτης του EUROPALSO σύντροφος Άδωνης Γεωργιάδης  (ήταν απασχολημένος μέσα στη Βουλή να ψηφίζει το 23%) και τα στελέχη του "Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΞΓ Ν. Αττικής" (μάλλον βρίσκονταν στην οδό Ακαδημίας 98 να συντάσσουν τη νέα ΣΣΕ για τα ΚΞΓ). Έκπληξη προξένησε και η απουσία των μαυροντυμένων φουσκωτών (βλέπε εδώ κι εδώ), τους οποίους αναμέναμε να δούμε σε σχηματισμό αλυσίδας να προστατεύουν τους συγκεντρωμένους από τις δυνάμεις καταστολής. Πολλά ήταν τα ασθενοφόρα που μετέφεραν συγκεντρωμένους εργαζόμενους της δίπλα συγκέντρωσης, οι οποίοι στο άκουσμα των συνθημάτων των συγκεντρωμένων εργοδοτών υπέφεραν από πολλαπλά εγκεφαλικά.

Η συγκέντρωση έληξε μετά από σύντομη επιμνημόσυνη δέηση για τους «μη προνομιούχους» ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και τις ελπίδες των μαθητών των ξένων γλωσσών που συνθλίφτηκαν από το χαράτσι 23%. Όλοι οι προνομιούχοι εργαζόμενοι έχυσαν πικρό δάκρυ για το δράμα των μεροκαματιάρηδων φροντιστών και δεσμεύτηκαν ότι θα δεχτούν κάθε μείωση τους ζητήσουν οι εργοδότες για να πάει μπροστά η ανάπτυξη της χώρας. Μετά από τη συγκινητική αυτή δημιουργία της λαϊκής συμμαχίας, οι συγκεντρωμένοι με μπροστάρη τους κυρίους Ζηκόπουλο, ηγέτη των «μη προνομιούχους»  επιχειρηματιών και Γκανά, σύμβουλό τους, αποχώρησαν στο ηλιοβασίλεμα σχηματίζοντας με τα ροζιασμένα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης.


ΥΓ. Μετά από όλα αυτά, μάλλον ως δούλεμα υψηλού επιπέδου θα έπρεπε να εκλάβουμε τον ισχυρισμό του κυρίου Ζηκόπουλου προς τους συγκεντρωμένους, στο 30ο ετήσιο συνέδριο του EUROPALSO, στις 26/8, ότι στις 26/9/2012 είχε καλέσει φουσκωτούς έξω από την επιχείρηση του γιατί εκείνο το διάστημα καιγόταν συνεχώς το κέντρο της Αθήνας και δεν ήξερε τι ήμασταν όλες και όλοι όσοι είχαμε συγκεντρωθεί εκείνη την ημέρα στο φροντιστήριό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου