Χρήσιμα

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΥΕΞΑΓΓΕΛΘΕΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αποδίδει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τη καθυστέρηση της κατάθεσης για ψήφιση από την Βουλή του πολυνομοσχεδίου, που περιέχει, μεταξύ των άλλων, ρυθμίσεις για τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο έχει προσκρούσει στις σφοδρές αντιδράσεις των εργοδοτικών ενώσεων και των πολιτικών εκπροσώπων τους που επιχειρούν να αποσυρθούν ή να μετατραπούν οι θετικές αρχικές εξαγγελθείσες ρυθμίσεις για τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της τυπικής ή άτυπης ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά την σημερινή συνάντηση που είχε ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Τάσος Κουράκης με το Δ.Σ. της Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), «ο Αναπληρωτής Υφυπουργός ενημέρωσε το ΔΣ της ΔΟΕ αναφορικά με την ολοκλήρωση της νομοτεχνική προετοιμασία του Πολυνομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και υπογράμμισε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατότερο καθώς οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις είχαν ως συνέπεια την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του νομοθετικού έργου». 

Τέλος, ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μετά την σημερινή συνάντηση του ΔΣ της με τον Υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλντά, αναφέρει ότι «ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαδικασία κατάθεσης και ότι αυτή τη στιγμή εξετάζεται από τις υπηρεσίες του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επομένως τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου