Χρήσιμα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΝΑ ΣΥMΜOΡΦΩΘΕΙ Η LINGUAPHONE ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ H ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/4  η εργατική διαφορά που έχει προκύψει ανάμεσα στην εταιρεία "Μιχάλης Λέβης Α.Ε.", γνωστή ως Linguaphone, και σε τρεις απλήρωτους συναδέλφους. Την εταιρεία και την πρόεδρο της Μπριγκίτα Παπασταύρου εκπροσώπησε ο ταμίας της επιχείρησης ο οποίος προσκόμισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι αναγνωριζόμενες οφειλές προς τους εργαζόμενους θα καταβληθούν μέχρι 25-06-1015.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα εργατικά σωματεία του Συλλόγου Μεταφραστών -Επιμελητών-Διορθωτών (ΣΜΕΔ), του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων", του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) οι οποίοι υπέβαλαν και ψηφίσματα.

Η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων διαπίστωσε ότι το ποσό που οφείλεται στους εργαζόμενους είναι σχετικά μικρό για το μέγεθος της επιχείρησης, ιδίως επειδή οφείλεται επί μακρό χρονικό διάστημα, από το 2011 στους δύο εργαζόμενους και από το 2014 στον τρίτο. Μάλιστα ο ένας έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση στην οποία η εργοδοσία δε υπακούει.  Η Επιθεωρήτρια έκρινε ότι η αναμονή για ακόμα 2 1/2 μήνες είναι πολύ μακρό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιχείρηση έχει ενημερωθεί για την προσφυγή των εργαζομένων στην υπηρεσία από τις αρχές Μαρτίου, υπερβαίνει την καλή πίστη που απέδειξαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα και δεν εξυπηρετεί οικονομικό σκοπό και δεν θα κλονίσει την επιχείρηση. Τέλος, σύστησε στην επιχείρηση να καταβάλει τα οφειλόμενα μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και έκανε γνωστό ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί η διαφορά μέχρι τότε μπορούν οι εργαζόμενοι να ζητήσουν την ποινική δίωξη των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης. Επίσης κάλεσε την επιχείρηση να προσκομίσει αποδείξεις πληρωμής -εξόφλησης.

Οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και έκαναν σαφές ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και επιφυλάχθηκαν για οποιαδήποτε παρέμβαση στην επιχείρηση προς διασφάλιση των εργατικών συμφερόντων.

***

Εδώ τα δημοσιεύματα της εταιρείας "ΜΙΧ. ΛΕΒΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε." γνωστής ως Linguaphone στο τεύχος Α.Ε. - ΕΠΕ της εφημερίδα της Κυβερνήσεως με τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, το καταστατικό της, τους ισολογισμούς της, το μετοχικό της κεφάλαιο κλπ. Στο ΦΕΚ τ. ΑΕ-ΕΠΕ 3397/2012 εμφανίζονται οι σκοποί της εταιρείας και ανακοινώνεται ότι το μετοχικό της κεφάλαιο (απόφαση του ΔΣ της 30/6/2011) από 1.822.867,20 μειώνεται σε 200.000 ευρώ λόγω συμψηφισμού ζημιών. Ανάμεσα στους πολυποίκιλους σκοπούς της εταιρείας είναι και η ίδρυση και εκμετάλλευση φροντιστηρίων διδασκαλίας ξένων γλωσσών καθ' άπασαν την Ελληνική επικράτεια και η διδασκαλία προς εκμάθηση ξένων γλωσσών σε μεμονωμένα πρόσωπα η σε ομάδες προσώπων εκτός χώρου των διδακτηρίων της Εταιρείας (ιδιαίτερα μαθήματα), η άσκηση πάσης φύσεως τουριστικής επιχειρήσεως και εργασίας, η άσκηση πάσης φύσεως επιχειρήσεως και εμπορίας και ιδία αγορά, πώλησις και εκμετάλλευσις πλοίων και πλοιαρίων ή παντός πλωτού μέσου, κ.α. Σύμφωνα με το ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2145/2010 το ΔΣ συγκροτούσαν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Μπριγκίτα Παπασταύρου σύζυγος του Παναγιώτης Παπασταύρου, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παπασταύρος και το μέλος Ξένια Παπασταύρου του Παναγιώτη. Σύμφωνα με επόμενο  ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 9957/2012 το Διοικητικό Συμβούλιο, με 6ετή θητεία, απαρτίζουν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Μπριγκίτα Παπασταύρου, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Στεφάνου και το μέλος Ξένια Παπασταύρου.


***

Εδώ δημοσίευμα του εταιρικού προφίλ του ΔΟΛ, σύμφωνα με το οποίο το 1993 "Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. αποκτά το 50% της Μ. ΛΕΒΗΣ Α.Ε. (LINGUAPHONE), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρήσεων και ατομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων".

Εδώ παλαιότερο δημοσίευση με της εταιρείες που συμμετέχει ο ΔΟΛ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα [βλ. σελίδα 25 (100)] το τότε μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Μ. ΛΕΒΗΣ Α.Ε.- Linguaphone ανέρχετο σε 1.164.898.944 δρχ και ανήκε κατά 25% στον Δημοσιογραφικό Oργανισμό Λαμπράκης Α.Ε., κατά 25% στην Μπριγκίτα Παπασταύρου και κατά 50% στην ΑΛΤΕΚ ΑΒΕΕ
  
Εδώ δημοσίευμα (14/9/2002) της κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου στην εφημερίδα το Βήμα του ΔΟΛ και με τίτλο "Αγροτουρισμός Εθνική και ...κρατική υπόθεση - Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελεί κεντρική κατευθυντήρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Εδώ σύμφωνα με το δημοσίευμα (30.5.2007) της εφημερίδας του ΔΟΛ, το Βήμα, "Ξεκινούν οι καλοκαιρινές γιορτές αγροτουρισμού"... 


Εδώ το δημοσίευμα (17.4.2010) της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας με τίτλο "Αγρόκτημα Α.Ε. "καπνός" το κεφάλαιο 450.000 και φέσι 650.000 ευρώ - Γαλάζιο "πάρτι" με ... ¨πρότυπη" κρατική εταιρεία" με αναφορά στην πρόεδρο του ΔΣ της κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου και σύμφωνα με το οποίο το ίδρυμα Λαμπράκη διατηρούσε συνεργασία με την "αγροτουρισμός" και αργότερα με την "Αγρόκτημα". 

Εδώ το ημοσίευμα (14.3.2010) της εφημερίδας το Παρόν, σύμφωνα με το οποίο "χάρισαν τις ποινές στην κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου και την κυρία Μεβγάλ". Σύμφωνα με το δημοσίευμα "αν είσαι επώνυμος, με ισχυρότατες πλάτες που ανοίγουν πόρτες είτε κυβερνάει η Δεξιά είτε σήμερα το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, αν είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας με προσβάσεις στην εξουσία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν ισχύ, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης χαρίζει όχι μόνο τις ποινές αλλά και τις συνέπειες που έχουν, με Διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Και μετά ο πρωθυπουργός αλλά και τα ΜΜΕ, κανάλια και εφημερίδες, μιλούν για ατιμωρησία, όταν την ατιμωρησία την εκτρέφει η πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση" και συνεχίζει η "εκλεκτή φίλη του αποθανόντος μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη, την οποία η κυβέρνηση Καραμανλή είχε βάλει πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο στην Αγροτουριστική ΑΕ, τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου την τοποθέτησε πρόσφατα και διευθύνουσα σύμβουλο του πρόσφατα συσταθέντος δημόσιου οργανισμού "ΕΛΑΓΡΟ" του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και από το 1970 κατέχει τη θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας "Μ. ΛΕΒΗΣ ΑΕ-Linguaphone".


Εδώ το δημοσίευμα (2.2.1999) της εφημερίδας του ΔΟΛ, Τα Νέα, για την Linguaphone.

Εδώ το δημοσίευμά (18.5.2011) του In.gr του ΔΟΛ για την αξία της εκ αποστάσεως εκπαίδευσης, την Linguaphone και της ιστορίας της.

Εδώ το δημοσίευμα (2.10.2000) της εφημερίδας  Ημερησίας, με τίτλο "Το μέλλον βρίσκεται στην εκπαίδευση", σύμφωνα με το οποίο "Η Αltec σε συνεργασία με τον ΔΟΛ, μέσω της Ν. ΛΕΒΗΣ επικεντρώνει τις δραστηριότητές του στην κατάρτιση στελεχών επιχειρήσεων σε πληροφορική, διοίκηση και οικονομία των επιχειρήσεων, αλλά και στην προώθηση του οπτικοακουστικού συστήματος ξένων γλωσσών Linguaphone. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο χρηματιστήριο και μέσα στα σχέδιά της είναι η ανάπτυξη του συστήματος Linguaphone σε πόλεις της περιφέρειας και της βαλκανικής, αλλά και η διάθεση εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή, δηλαδή μέσω CD-ROM και DVD". 

Εδώ το δημοσίευμα (4/5/2012) της εφημερίδα το Βήμα,  του ομίλου ΔΟΛ, μετόχου της Lnguaphone, με θέμα "ο κήπος μου", όπου "8 Αθηναίοι μας ξεναγούν στην πράσινη όαση τους". Ανάμεσά στους 8 κήπους και εκείνος της κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου.

Εδώ δημοσίευμα με βιογραφικά στοιχεία του μέλους του ΔΣ της Linguaphone, κ. Παναγιώτη Παπασταύρου. 

Εδώ δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του υπουργείο Οικονομίας για  την από 1/1/2014 "λύση και εκκαθάριση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε." του οποίου ο κ. Παναγιώτης Παπασταύρου ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. 


Εδώ δημοσίευμα (1/4/2014) για την κ. Ξένια Παπασταύρου το οποίο πληροφορεί ότι ότι εργάστηκε ως Δημοσιογράφος στον ειδησιογραφικό ιστότοπο in.gr του ΔΟΛ και το 2012 ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Oργάνωση (ΜΚΟ) "Μπορούμε" -ανάμεσα στις επιχειρήσεις που την στηρίζουν φιγουράρει και το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - με σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης περισσεύματος φαγητού και την αξιοποίηση του υπέρ κοινωφελούς σκοπού...

Εδώ δημοσίευμα (8/2/2012) της εφημερίδα του ΔΟΛ, το Βήμα, με τίτλο "Συσσίτιο από τo Internet" για την οργάνωση "Μπορούμε", που πληροφορεί τους αναγνώστες ότι η ΜΚΟ φροντίζει για την διάθεση περισσευμάτων τροφίμων σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο...

Εδώ, μέσα από ιστοσελίδα Lifestyle η κ. Ξένια Παπασταύρου μας πληροφορεί ότι "η αγάπη μεταμορφώνει τα πράγματα και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο" και  "òταν έχει πρόβλημα, το λύνει περπατώντας ή τρέχοντας"..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου