Χρήσιμα

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015

 Κανένας στη δουλειά - Όλοι στο δρόμο 

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα των εργατών, τιμούν τους νεκρούς τους που αγωνίστηκαν για την κατάκτηση των εργατικών δικαιωμάτων που στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί βάρβαρη επίθεση από το Κεφάλαιο και τις Κυβερνήσεις του. 

Η συνεχιζόμενη παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων στον κλάδο δείχνει ότι οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν αλλά η εργοδοτική τρομοκρατία μένει. Καμία κυβερνητική εναλλαγή παρά τις φιλολαϊκές της εξαγγελίες δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματά μας αν εμείς δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς, να γίνουμε μέλη του σωματείου, να διεκδικήσουμε καλύτερους μισθούς, ασφάλιση και όρους εργασίας.

Χωρίς την οργάνωση του κλάδου μας και όλης της τάξης μας και το ξέσπασμα μαζικών ταξικών αγώνων, θα μένουμε θεατές των διαπραγματεύσεων, των πολέμων, της δολοφονίας χιλιάδων προσφύγων στις ευρωπαϊκές ακτές. Να ξαναπιάσουμε το νήμα των μαζικών αγωνιστικών διαδηλώσεων και συγκρούσεων χιλιάδων εργατών του 2010-2012 και να βάλουμε τέλος σε παλιά και νέα μνημόνια, στους συμβιβασμούς με τους δανειστές, την καταλήστευση των ταμείων, την απληρωσιά και τις απολύσεις.

Η Πρωτομαγιά είναι πανεργατική απεργία, δεν είναι απλά ένα έθιμο. Με βάση την Υπουργική Απόφαση Δ5/5500/1983 (ΦΕΚ τ. Β' 652/16.11.1983), οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια δεν εργάζονται και πληρώνονται κανονικά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια με την εκτράχυνση της αντεργατικής πολιτικής, οι εργοδότες εξαναγκάζουν εκβιαστικά να εργαστούν. Το σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη Πρωτομαγιάτικη Πανεργατική απεργία. Καλούμε όσους συναδέλφους δεχτούν εκβιασμό από τα αφεντικά για να εργαστούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να καταγγείλουν το γεγονός, ώστε το σωματείο να παρέμβει άμεσα.

Οι αιματηρές θυσίες της εργατικής τάξης στο Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944, την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης του 1977 δεν είναι μακρινές αναμνήσεις, παραμένουν επίκαιρες και αποτελούν το φάρο όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δείχνουν ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι τίποτα δεν κερδήθηκε με προσευχές και τον καναπέ, με αναμονή για θρησκευτικούς ή πολιτικούς μεσσίες.

Την Παρασκευή 1η Μάη, καλούμε τους συναδέλφους στην πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στις 11πμ στο μουσείο (Στουρνάρη και Πατησίων). 

29-04-2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου