Χρήσιμα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΦΚ ΣE ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟ HILTON

Η εργοδοσία των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, ΟΕΦΑ-ΣΕΦΑ, οργάνωσε φιέστα στο Hilton την Κυριακή 15 του Μάρτη με θέμα: "όχι στην παραπαιδεία, ναι στο φροντιστήριο". Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο βρισκόταν και οι εκπρόσωποι της τρόικας. 

Δεκάδες συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με πανό που έγραφαν: "εργαζόμενοι- άνεργοι στον ταξικό αγώνα ενάντια σε ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΤ για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους", "αξιοπρέπεια στη δουλειά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΤΩΤΑ", "στα φροντιστήρια βασιλεύουν η μαύρη εργασία, οι απολύσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία" και φώναξαν συνθήματα όπως "στα φροντιστήρια διδάσκουν ανεργία, διδάσκουν απολύσεις και τρομοκρατία" κ.α. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλία του εργατικού σωματείου "ο Βύρωνας".

Το 4σέλιδο κείμενο της απόφασης της ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) με τίτλο "αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα των συμβάσεων ορισμένου, χρόνου, των απολύσεων, τς ανεργίας, των Voucher, της δουλοπαροικίας", που μοιράστηκε και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, καταλήγει: "με την κινητοποίηση αυτή στέλνουμε το μήνυμα στην εργοδοσία πως δεν κάνουμε χαρτοπόλεμο. Θα μας βρουν μπροστά τους, σε κάθε χώρο εργασίας, που επιχειρούν να λεηλατήσουν την ζωή μας. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια στη δουλειά για τη μόρφωση των όρων για την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συνεχίζεται...". Εδώ ολόκληρο το κείμενο.


Εδώ τι έγραψε η εφημερίδα των συντακτών στις 16/3, "Καθηγητές φροντιστηρίων: "Δεν κάνουμε τις πλάτες στα αφεντικά".
Το άρθρο έχει αναρτηθεί κι Eδώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου