Χρήσιμα

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΚΞΓ

Αποζημιώθηκε απολυμένη συνάδελφος από Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Η εργοδοσία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ειρήνη Στρούμπα-Ξανθέα», μέλος της εργοδοτικής ένωσης «Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-EUROAPLSOπου είχε προχωρήσει σε τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου (8/12/1014), μετά την άμεση αντίδραση και  παρέμβαση του σωματείου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων», ύστερα από καταγγελία της εργαζόμενης στην Επιθεώρηση Εργασίας, υποχρεώθηκε να της καταβάλει, το Σάββατο 14/3,  ως αποζημίωση όλο το ποσό που της αναλογεί  μέχρι τις 30 Μαΐου 2015, ημερομηνία λήξης της σύμβασης ορισμένου χρόνου που η εργοδότρια δεν τήρησε.

Πίσω από τα πολυτελή φυλλάδια και την προσφορά «ποιότητας» των κέντρων ξένων γλωσσών συνήθως κρύβονται ανείπωτες ιστορίες εργαζομένων-λάστιχο που εργάζονται για 100-250 ευρώ τον μήνα. Σε αντάλλαγμα οι καθηγητές πρέπει να ικανοποιούν τις ολοένα και πιο παράλογες εργοδοτικές απαιτήσεις: να δουλεύουν τις αργίες, να τρέχουν στα φροντιστήρια για να συμμετέχουν σε συναντήσεις καθηγητών κι ενημερώσεις γονέων χωρίς να πληρώνονται αλλά ακόμα και σε δραστηριότητες που καμία σχέση δεν έχουν με το διδακτικό τους έργο - στα πολυδιαφημιζόμενα events των φροντιστηρίων. Κι ενώ βλέπουν τα εργασιακά τους κεκτημένα να καταρρέουν, νοιώθουν ανήμποροι να αντιδράσουν πόσο μάλλον να απεργήσουν. Αφού στην δική τους περίπτωση, η απόλυση είναι για την εργοδοσία απλά η μη ανανέωση της οκτάμηνης σύμβασης χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις.  

Η συνάδελφος πέρα από την διδασκαλία της μέσα στην τάξη στο γνωστικό αντικείμενο της Αγγλικής γλώσσας, δίδαξε στους μαθητές της και σε εκείνους τους συναδέλφους που δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τη δύναμη της οργάνωσης στα εργατικά σωματεία, ότι ο συλλογικός αγώνας του κόσμου της εργασίας και η υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας αποτελούν μέσα σίγουρα και αποτελεσματικά απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό των εργοδοτικών οργανώσεων των κέντρων ξένων γλωσσών, που με όχημα ένα ψευδοσωματείο που έχουν συστήσει συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν φέρει την αξία του μεροκάματου στα κατώτερα όριά της (μεικτό ωρομίσθιο 3,52 και 6,60 ευρώ για εκείνους που έχουν πάνω από 6 χρόνια προϋπηρεσίας) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ζήσουν, μοναδική απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά το δυνάμωμα του εργατικού μας σωματείου και της εργατικής αλληλεγγύης.  

Ο κλάδος των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση απέναντι στην υποτίμηση της εργασίας, την ανασφάλεια, την μαύρη και ελαστική εργασία, αγωνίζεται ενάντια στις απολύσεις, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων και την υπογραφή γνήσιων και ικανοποιητικών για τους εργαζόμενους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στην αλληλεγγύη η δύναμη, στον αγώνα η νίκη!

ΕΝΠΡΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου