Χρήσιμα

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Απόφαση Στήριξης Απλήρωτων Ωρομισθίων-Αναπληρωτών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» στέκεται αλληλέγγυος και στηρίζει με απόφαση του Δ.Σ τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των απλήρωτων συναδέλφων που εργάζονται ως ωρομίσθιοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Αττικής και Νήσων ΟΑΕΔ με ψήφισμα της γενικής του συνέλευσης ζητά να μη γίνει άλλη μείωση ωρομισθίου, να παραμείνει η εκπαίδευση του ΟΑΕΔ στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση, να προβλεφθεί κάλυψη από το ταμείο εργασίας για τους ωρομισθίους του ΟΑΕΔ, να μονιμοποιηθούν άμεσα οι ωρομίσθιοι που τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο Σύλλογος κάνει λόγο για 450 μόνιμους και 1.600 ωρομισθίους στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη (παρότι οι σχολές άνοιξαν από το Σεπτέμβρη) και από τότε παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, ενώ λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης πολλοί δεν θα μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Η κατάσταση που βιώνουν οι εν λόγω συνάδελφοι αποτελεί καθημερινότητα για εμάς, τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, έναν χώρο όπου οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία, η απληρωσιά, η έλλειψη συμβάσεων και η γενικότερη καταβαράθρωση κάθε δικαιώματος διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας. Το καθεστώς αυτό, όπως φαίνεται, αγγίζει εργαζομένους και έξω από τον «στενό»  κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε ενιαία ως εκπαιδευτικοί τις πρακτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας!
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην  κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 13/2/2015 στις 12:00 στον ΟΑΕΔ Αλίμου -Εθνικής Αντιστάσεως 8 με προσυγκέντρωση 11:00 στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αλίμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου