Χρήσιμα

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΟΙΕΛΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ-ΨΕΥΔΟΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ Κ.Ξ.Γ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
oieleomospondia@gmail.com
 site: www.oiele.gr
___________________________________________________________________

Αθήνα, 8/1/2015
Αριθμ. Πρωτ:39012

Η ΟΙΕΛΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Είναι γνωστή στον κλάδο μας η δυσώδης ιστορία του εργοδοτικού ψευδοσωματείου «εργαζομένων», στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών το οποίο έχουν στήσει συγγενείς των εργοδοτών  και υπογράφει μαζί τους τις άθλιες, Μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις των 2,92 ευρώ την ώρα (ή αλλιώς των περίπου 250 ευρώ μηνιαίως στον «τυχερό» που έχει πλήρες ωράριο).

Την Παρασκευή, 9/1, λαμβάνει χώρα ένα ακόμη επεισόδιο της φαρσοκωμωδίας που παίζεται στις πλάτες των εργαζόμενων οι οποίοι με τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών και του ψευδοσωματείου έχουν χάσει από το 2011 έως και το 90% των αποδοχών τους. Εκδικάζεται στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 13, αίθουσα 3 η αίτηση  των δύο «συνεταίρων» (εργοδοτών και του κίτρινου ψευδοσωματείου) εναντίον του σωματείου «Βύρωνας» για την αναγνώριση της αντιπροσωπευτικότητας του ψευδοσωματείου αυτού ως του μόνου που δικαιούται να διαπραγματεύεται με τους εργοδότες.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει απερίφραστα ότι μόνο τα μέλη της και οι αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι γνήσιων εργατικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορούν να υπογράφουν  ΣΣΕ. Θα προβεί, δε, σε όλες τις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες, ώστε να καταργηθεί το κίτρινο ψευτοσωματείο και όλες οι πράξεις που αυτό έχει υπογράψει στο όνομα των εργαζόμενων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου