Χρήσιμα

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Όλοι/ες στις εκδηλώσεις και στη πορεία του Πολυτεχνείου 2014

Η 17η Νοέμβρη είναι μέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα. Τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά. Είναι μια ιδιαίτερη μέρα αφιερωμένη στον μαθητή και την σπουδάζουσα νεολαία. Κανένας συνάδελφος στην δουλειά. Όλοι στο αγώνα της μνήμης κατά της λήθης. Όλοι στον δρόμο του αγώνα. 

Εργοδότες των κέντρων ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που επιβάλουν ωρομίσθια πείνας και τρομοκρατία στις επιχειρήσεις τους προσβάλουν την μνήμη των αγωνιστών του πολυτεχνείου. Προσπαθώντας να μαντρώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς διαδίδουν ψευδώς ότι δήθεν η αργία της 17ης Νοέμβρη έχει καταργηθεί. Σύμφωνα με τις σχετικές ΣΣΕ του κλάδου αλλά και τις εγκυκλίους Δ5/5500/4.11.1983 και Δ5/3239/1.6.1989 του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές επικαιροποιήθηκαν με τις εγκυκλίους του προς τις περιφερειακές υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται να ενημερώσουν σχετικά κάθε ενδιαφερόμενο Δ5/114487/1.11.06 Δ5/139817/22.12, η 17η Νοέμβρη είναι ανεργία για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών. Στις 12/11/2014, με την επιστολή Φ8/245/14/182782/Δ2, ο διευθυντής της διεύθυνσης σπουδών προγραμμάτων και οργάνωσης εκπαίδευσης, τμήμα Β' ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, απατώντας σε σχετική ερώτηση της ΟΙΕΛΕ, μετά από αίτημα του ΣΕΦΚ, υπενθυμίζει, για μια ακόμα φορά ότι είναι σε ισχύ η Αριθμ. Δ5/5500/4-1-1983 (ΦΕΚ 652 β') Υπουργική Απόφαση. Οι καθηγητές λαμβάνουν τις αποδοχές που τους αναλογούν βάση του προγράμματός τους.

Καταγγέλουμε την κρατική-αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος των φοιτητών έξω από τη Νομική το πρωί της Πέμπτης 13/11 και το ίδιο βράδυ έξω από το Πολυτεχνείο. Οι πρυτανικές αρχές στο ΕΚΠΑ, την ΑΣΟΕ και το ΠΑΜΑΚ σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτελώντας διαταγές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να στοχοποιήσουν τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καλούν τα ΜΑΤ να αποκλείσουν τις σχολές και να εμποδίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους από το να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και να χρησιμοποιήσουν τις σχολές ως χώρους τιμής για τους εξεγερμένους φοιτητές του Νοέμβρη του 1973. Ταυτόχρονα, η ρητορική κυβερνητικών βουλευτών και καθεστωτικών ΜΜΕ που προσπαθούν να συνδέσουν τις καταλήψεις με την τρομοκρατία (καθόλου άσχετο με τις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις ενάντια στο "νέο λύκειο") και η κυβερνητική "στρατηγική της έντασης" εντείνουν την προσπάθεια εκφασιστικοποίησης του πολιτικού συστήματος και καταδεικνύουν τους σκοπούς κυβέρνησης-κεφαλαίου: να καταλύσουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, να τσακίσουν τον ταξικό συνδικαλισμό, να διαγράψουν από τη λαϊκή συνείδηση το κεκτημένο του ασύλου, να πνίξουν στη βια κάθε νεολαιίστικη και εργατική κινητοποίηση. Απώτερος σκοπός τους είναι να βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση την εργατική τάξη. Η αγωνιστική φωτιά του Πολυτεχνείου καίει ακόμα και μας δείχνει το δρόμο που έχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία: τη συλλογική πάλη μέσα από τα σωματεία, τις καταλήψεις, τις απεργίες, την αντίσταση στην κρατική καταστολή.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς τους στις τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου και στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία τη Δευτέρα 17η Νοέμβρη.

Διαδηλώνουμε όλοι μαζί για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και για να ανατρέψουμε την άθλια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Διαδηλώνουμε εναντίον του εργοδοτικού κανιβαλισμού και των νοσταλγών της χούντας των συνταγματαρχών και των φασιστοειδών. Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για μια Παιδεία αντάξια των ονείρων των μαθητών μας. 

Ζητούμε από τους συναδέλφους που τους ζητηθεί να εργαστούν την 17η Νοέμβρη να ενημερώσουν εμάς και το σωματείο μας ώστε να παρέμβουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου