Χρήσιμα

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 
ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ


 «Ακούμε: δε θέλεις πια να δουλέψεις μαζί μας. Γονάτισες. Δε μπορείς άλλο να τρέχεις. Κουράστηκες. Δε μπορείς πια να μαθαίνεις καινούργια. Ξόφλησες. Κανείς δε μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις πια τίποτα. Μάθε λοιπόν: Εμείς το ζητάμε.» ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι γνωστή. Από το 2004 μέχρι και σήμερα οι εργοδότες του Europalso, όσο και οι αλυσίδες φροντιστηρίων, έχουν καταστήσει τους καθηγητές και τις καθηγήτριες ξένων γλωσσών πειραματόζωα εφαρμογής κάθε αντεργατικής πολιτικής, σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μας επέβαλλαν να εργαζόμαστε – όσες και όσους από εμάς ακόμη εργαζόμαστε – με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας: δεν άφησαν τίποτα όρθιο, κανένα δικαίωμα, κανένα ίχνος αναγνώρισης του έργου μας. Κατάφεραν με την αρωγή κυβερνήσεων και υπουργείων, καθώς και γνωστών καθεστωτικών μεγαλοδικηγόρων, να επιβάλλουν ξανά στο νομό Αττικής αισχρή «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» από το Σεπτέμβριο το 2013 και με τριετή ισχύ. Υπογράφουν συμβάσεις-μαϊμού με το στημένο από τους ίδιους «Σωματείο εργαζομένων στα Κ.Ξ.Γ. Αττικής», ένα σωματείο-φάντασμα (στις τελευταίες αρχαιρεσίες τους το 2012 ψήφισαν 22 άτομα!) με μέλη του συγγενείς των εργοδοτών που έχει σφετεριστεί από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων" το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ. Αυτοί οι άνθρωποι καθορίζουν τις ζωές μας χωρίς καν να κοινοποιούν στο Υπουργείο Εργασίας τις συμβάσεις που υπογράφουν! Δεν μπορούν πια να κρυφτούν: ο σκοπός τους εδώ και μία δεκαετία ήταν η «ΣΣΕ» – έκτρωμα που ορίζει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά για καθηγητές που έχουν εργαστεί μέχρι 900 ημερομίσθια και 6,60 για συναδέλφους με περισσότερα, αν και αυτά συμπληρωθούν, καθώς με αυτά τα ημερομίσθια αμφισβητείται ευθέως το δικαίωμα στην ασφάλιση, οι τριετίες και ασφαλώς το επίδομα ανεργίας.

Πιστεύουν ότι τελείωσαν μαζί μας, όμως είναι γελασμένοι.  Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος όλων μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία για τις ζωές μας. Ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι απευθύνονται στο σωματείο μας και πλαισιώνουν τον αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Τον τελευταίο καιρό συνάδελφοι σε κινητοποίηση μαζί με το σωματείο κατάφεραν να αποσπάσουν δυναμικά οφειλόμενα δεδουλευμένα μηνών που όφειλαν οι εργοδότες σε So Easy Αργυρούπολης και Ευρωορίζοντες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στους εργοδότες της Interlingua καταβλήθηκε από το δικαστήριο πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Αυτά αποδεικνύουν ότι με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε γνήσιες συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με βάση το σχέδιο ΣΣΕ του σωματείου μας, διεκδικώντας ωρομίσθιο 13,36 ευρώ και πλήρη επαναφορά επιδομάτων και δώρων. Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των μαθητών και θα καταργήσει την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στην εργατική τάξη και το λαό ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Αδιαφορεί επιδεικτικά  για τις ανθρώπινες ζωές, στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου στη «διαθεσιμότητα»-ανεργία με το κλείσιμο νοσοκομείων, την αξιολόγηση και την κατάργηση ειδικοτήτων, ενώ μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας με το «πρωτογενές πλεόνασμα». Με όπλα της τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που απτόητα προπαγανδίζουν υπέρ της πολιτικής της εκμετάλλευσης κι απ’ την άλλη την αστυνομία και τους φασίστες τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, τρομοκρατεί και εγκληματεί σε βάρος όσων αντιστέκονται. Ο λαός όμως έχει πλέον εμπειρία, δεν έχει τίποτα να χάσει εκτός από τις αλυσίδες τους και γι’ αυτό αντιστέκεται.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε!

Η αντίσταση είναι και δικό σου καθήκον. Ενημερώσου για τα δικαιώματά σου. Σε καλούμε να γραφτείς στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων," να ενώσεις τη δύναμή σου με τη δική μας, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον!


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ "Ο ΒΥΡΩΝ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου