Χρήσιμα

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΣ 6/4/2014


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΣ 6/4 
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9/4

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με λύσσα τις επιταγές κεφαλαίου/Τρόικας ΕΕ -ΔΝΤ - ΕΚΤ, αδιαφορεί επιδεικτικά  για τις ανθρώπινες ζωές. Στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στη «διαθεσιμότητα»-ανεργία. Στον ιδιωτικό τομέα, επεκτείνεται το καθεστώς της απελευθέρωσης των απολύσεων και παραδίνεται στο κεφάλαιο παραπέρα ζεστό χρήμα με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο πολύπαθος κλάδος μας από το 2004 και μετά αποτελεί τον σάκο του μποξ στην πλέον επαίσχυντη προσπάθεια των αφεντικών και των κυβερνήσεων και πλέον της τρόικας και των συμπαρομαρτούντων εξωτερικών παραγόντων προκειμένου να δοκιμαστούν όλες οι μέθοδοι διάλυσής του και εξόντωσης των εργαζομένων.

Όμως, με τη σχολική χρονιά να φτάνει στο τέλος της, στο τέλος τους φτάνουν και οι αντοχές του κλάδου απέναντι στις συντριπτικές συνέπειες της πλήρους καταστρατήγησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Και όλα αυτά παράλληλα με μια σειρά άλλων «μέτρων» που αποδεικνύουν περίτρανα τις επιδιώξεις του κεφαλαίου και τους στόχους μιας κυβέρνησης που παραπαίει και μετράει μέρες, μιας καταγέλαστης κυβέρνησης της οποίας τα μέλη συναγελάζονται αδιακρίτως με φασιστικά υποκείμενα αλλά δεν το θυμούνται, και που επιτρέπει την συνεχή σαπίλα του σωφρονιστικού συστήματος που δημιουργεί βασανιστές και δολοφόνους. Μιας κυβέρνησης που αφαιρεί από τους πολίτες της χώρας το δικαίωμα συγκέντρωσης και διαμαρτυρίας ενόψει του ECOFIΝ, καθώς θεωρεί ότι οι αποφάσεις αυτού του οργάνου είναι τόσο σημαντικές για τις ζωές μας που κανείς δεν επιτρέπεται να τις αμφισβητεί.

Η παιδεία σε αυτή τη χώρα λειτουργεί ως ο μοχλός της καταπίεσης εδώ και χρόνια και πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο οι σχολάρχες να μπορούν ελεύθερα να απολύουν όποιον θέλουν, ενώ επιδιώκεται η φίμωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων προκειμένου να μην καταγγέλλονται πλέον βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

Η αυθαιρεσία των εργοδοτών και η αίσθηση ότι νίκησαν δεν θα κρατήσει για πολύ.  Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μπορούμε να ανατρέψουμε τη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος όλων μας. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε ενωτικά και ανυποχώρητα με όπλο μας την αλληλεγγύη και την ταξική συνείδηση για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο που  θα θέσει εν αχρηστία την ιδιωτική εκπαίδευση.

Αγώνες ήδη αναπτύσσονται στον κλάδο μας. Στις 18/3 εκδικάστηκε η αγωγή των απολυμένων από τα φροντιστήρια Ανέλιξη, για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Με αφορμή την μη καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του ΙΕΚ Interdigital του εκπαιδευτικού Ομίλου Inntegraphics πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις έξω από το κτίριο, ενώ στην Ελληνοελβετική σχολή οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα πολλών μηνών. Αυτά μας οδηγούν στην αναγκαιότητα συντονισμού με τα άλλα σωματεία του κλάδου και της δυνάμωσης της φωνής μας σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα όταν το μέλος του σωματείο μας Γαβρίλης Λαμπάτος κατέθεσε εναντίον των συναδέλφων του εργαζομένων στην Ανέλιξη και υπέρ των εργοδοτών χρησιμοποιώντας και την ιδιότητά του ως μέλους του συλλόγου μας για να στηρίξει τα λεγόμενά του, και λέγοντας ανήκουστα για τους σκοπούς του ταξικού μας σωματείου πράγματα όπως ότι είναι πρωτοφανές να κάνουν οι εργαζόμενοι κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς και ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται βάσει της προσφοράς και ζήτησης και όχι με βάση συλλογικές συμβάσεις. Άμεση ήταν η παρέμβαση του σωματείου μας το οποίο με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καλεί το μέλος σε απολογία στη Γενική Συνέλευση με το ερώτημα της oριστικής διαγραφής την οποία εισηγηθήκαμε και  χαιρετίζουμε.

Με βάση όλα τα παραπάνω προτείνουμε:
- Συμμετοχή του σωματείου μας στην πανεργατική απεργία 9 Απριλίου, στη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο.
- Την ημέρα της απεργίας συγκέντρωση το πρωί έξω από την έδρα του Europalso. Το απόγευμα συγκέντρωση στο φροντιστήριο της Μπουλντούμη στον Πειραιά, Πραξιτέλους 131.
- Κάλεσμα της εργοδοσίας σε διαπραγμάτευση για ΣΣΕ με βάση το Σχέδιο ΣΣΕ και το κείμενο πολιτικής καταγγελίας της στημένης σύμβασης και του ψευδοσωματείου μέσα στις επόμενες ημέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με τις αποφάσεις της προηγούμενης ΓΣ.
- Επαναφέρουμε την πρότασή μας για κοινή συνέλευση ΒΥΡΩΝΑ-ΣΕΦΚ και την από κοινού συμμετοχή μας στην Πανεργατική απεργία 9 Απριλίου.
- Διαγραφή του Γαβρίλη Λαμπάτου από μέλος του σωματείου καθώς χρησιμοποίησε αυτή του την ιδιότητα για να καταθέσεις υπέρ της εργοδοσίας και κατά των συναδέλφων.
- Ζητούμε τη διατύπωση χρονοδιαγράμματος συγκεκριμένων δράσεων/παρεμβάσεων έναντι της εργοδοσίας σχετικά με την υπογραφή αληθινής ΣΣΕ.
- Ζητούμε την συστηματική δράση αποκάλυψης του ρόλου του ψευδοσωματείου.
- Απαιτούμε να ακολουθούνται οι διαφανείς διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό μας όσον αφορά τις εγγραφές και διαγραφές μελών και τη δυνατότητα πρόσβασης στα σχετικά αρχεία από όλα τα εκλεγμένα όργανα του συλλόγου και τα μέλη τους.
- Απαιτούμε την ίση και δημοκρατική παρουσίαση των παρατάξεων/σχημάτων στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας με έμφαση στις κοινές μας δράσεις.

Μόνο μέσα από διαφανείς διαδικασίες, δημοκρατικές ενέργειες, ανοιχτή απεύθυνση στα εν δυνάμει μέλη μας, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους συναδέλφους θα πάψουν να μας επιβάλουν να εργαζόμαστε - όσες/οι από εμάς ακόμη εργαζόμαστε -  με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας χωρίς κανένα δικαίωμα και κανένα ίχνος αναγνώρισης του εκπαιδευτικού μας έργου.


Οι δικαιολογίες και οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Η εργατική πάλη είναι ο μόνος δρόμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου