Χρήσιμα

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Tην Τρίτη 5/11 ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας που μεταφέρει την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εργασίας και θα έχει ως αποτέλεσμα την χωρίς όρια μισθολογική συντριβή των εργαζομένων, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της προϋπηρεσίας και των αποζημιώσεων.  Στην απάντηση του ο Κεδίκογλου χαρακτήρισε την ερώτηση του βουλευτή ως «κόπια του Δελτίου Τύπου που είχε βγάλει η ΟΙΕΛΕ», ενώ χαρακτήρισε ως «συντεχνία» τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και ως «νεφελώδεις» τις καταγγελίες για τις εργοδοτικές παρανομίες. Ο βουλευτής ζήτησε η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία και να αποσύρει την κατάπτυστη εγκύκλιο.
Στην δευτερολογία του ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγω και για  την εργοδοτική συμφωνία που υπέγραψε το εργοδοτικό σωματείο στα κέντρα ξένων γλωσσών με τους ιδιοκτήτες χωρίς, ωστόσο, να πάρει καμιά σχετική απάντηση από τον  κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος έκανε ότι δεν καταλαβαίνει. Δείτε Εδώ το σχετικό video της συζήτησης στην Βουλή, από τα 5.23  έως τα 18,44 λεπτά. Εδώ παλαιότερη (29/9/2012) ερώτηση 8 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την "πρόσφατη "συλλογική" σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Αττικής". 
Πίσω από τις πολυτελή βιτρίνα των εργοδοτικών ενώσεων της ιδιωτικής εκπαίδευσης κρύβεται μια άγρια εκμετάλλευση εργαζομένων και μαθητών. Η Ενωτική Πρωτοβουλία συμβάλει στην μαζικοποίηση του Συλλόγου μας. Οργανώνουμε ταξικά την πάλη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου