Χρήσιμα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/10: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου.
ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η Τρόικα συνθλίβουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας οδηγούν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση της μόνιμης ανεργίας. Διαλύουν συστηματικά την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν τους αποτελειώσουμε τώρα θα είναι ζοφερότερο από το παρόν που βιώνουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στα κέντρα ξένων γλωσσών η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση των γνήσιων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), προωθεί «μαϊμού»  ΣΣΕ τις οποίες υπογράφουν οι εργοδοτικές ενώσεις («EUROPALASO», «ΟΜΗΡΟΣ») με το δήθεν εργατικό σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών που οι ίδιοι οι εργοδότες συνέστησαν με συγγενείς τους. Επιβάλλουν το εξευτελιστικό μεικτό ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ, καταργούν τριετίες, αργίες, επιδόματα επαγγελματικών προσόντων κ.α. Στερούν την δυνατότητα στους εργαζόμενους  ακόμα και του επιδόματος ανεργίας, ενώ καθιστούν τη σύνταξη άπιαστο όνειρο. Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες λεηλατούν την εργασία, συστήνουν καρτέλ προκειμένου να κρατούν δυσθεώρητα τα δίδακτρα για την λαϊκή οικογένεια.
Στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης οι εργοδότες δεν υπογράψουν ΣΣΕ στην βάση των κατακτήσεων του κλάδου αλλά ως λαγοί της τρόικας προτείνουν μειώσεις αποδοχών που φτάνουν το 50%. Με την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας εξαναγκάζουν τους συναδέλφους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με υπασφάλιση και ελεεινό ωρομίσθιο.  
Στα ιδιωτικά σχολεία η  αδίστακτη κυβέρνηση μεθοδεύει την μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εργασίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την χωρίς όρια μισθολογική συντριβή των εργαζόμενων, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της προϋπηρεσίας και των αποζημιώσεων.
Να αντισταθούμε στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

Απέναντι στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία να απαντήσουμε με συλλογικούς αγώνες και οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

1 σχόλιο: