Χρήσιμα

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ EUROPALSO


Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων  Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO, Άννα Μπουλντούμη, δεν έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματα του κλάδου και σε όσα επιχειρήματα ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας κατά την κανονισμένη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί.

Η Α.Μπ. θεώρησε μη ρεαλιστικές τις προτάσεις των εργαζομένων ενώ ή ίδια απέφυγε να απαντήσει στο τι θεωρεί ρεαλιστικό και προσπάθησε μάταια να ενοχοποιήσει τα παριστάμενα  μέλη του σωματείου μας θεωρώντας αορίστως ότι δήθεν καθυβρίζεται. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Απέφυγε  να πει οποιαδήποτε κουβέντα για το ψευδοσωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών που εργοδότες έχουν συστήσει με συγγενικά τους πρόσωπα και με το οποίο ο εργοδοτικός σύνδεσμος συνάπτει "συλλογικές" συμβάσεις εργασίας καταργώντας σταδιακά το σύνολο των κατακτήσεων του κλάδου.    

Η εργοδότρια εκπρόσωπος που δια της υπογραφής της σε "κίτρινες" σ.σ.ε.  γυρίζει δεκαετίες πίσω τον κλάδο και συνεισφέρει στον ευτελισμό της εργασίας μας που κοστολογείται προς 3,52 ευρώ μεικτά ανά ώρα διδασκαλίας –πράγμα για το οποίο αρχικά δήλωσε άγνοια και έπειτα ενοχοποίησε το κράτος και την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας- και 6,50 ευρώ για όσους έχουν πάνω από 900 ημερομίσθια (!), δήλωσε ότι πιέζεται από τα μικρά κέντρα ξένων γλωσσών για περαιτέρω μείωση των αποδοχών των καθηγητών, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι στο δικό της κέντρο ξένων γλωσσών οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ωρομίσθιο πάνω από 8 ευρώ... το οποίο βεβαίως, αν πραγματικά ισχύει, υπολείπεται κατά πολύ από την τελευταία παραδεκτή σύμβαση του κλάδου για ολόκληρη την Ελλάδα (ΔΑ. 5/2011, Πράξη Κατάθεσης Υπ. Εργασίας 3/14.2.11).


Η εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει,  την προσεχή εβδομάδα. γραπτό κείμενο στο σωματείο μας με τις θέσεις της εργοδοτικής ένωσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης περιπολικά της αστυνομίας περιφρουρούσαν τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο εργοδοτικός σύνδεσμος ενώ η συζήτηση μαγνητοφωνήθηκε από την πλευρά των εργοδοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου