Χρήσιμα

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

17/9, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΞΓ ΤΗΣ Α. ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜΗ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» πραγματοποίησε την Τρίτη, 17/9/2013 στις 6:00 μμ, κινητοποίηση στο κέντρο ξένων γλωσσών της προέδρου της εργοδοτικής ένωσης Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών - EUROPALSO, που βρίσκεται στην οδό Ι.Μ. Χατζηκυριακού 29, στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά, ενάντια στην "σύμβαση" - έκτρωμα για τα κέντρα ξένων γλωσσών του νομού Αττικής και στις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
Την «σύμβαση»-έκτρωμα (Π.Κ. 21/21-9-2012) έχουν υπογράψει για λογαριασμό του EUROPALSΟ η πρόεδρός του Άννα Μπουλντούμη,  ο ΓΓ Γεώργιος Ζηκόπουλος με τους εκπροσώπους του στημένου από την εργοδοσία Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής, την Άρτεμι Κυπριώτου και Ευγενία Φουρναράκη. Το σωματείο που θέλει δήθεν να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, έχει ως μέλη του στενά συγγενικά πρόσωπα των ίδιων των εργοδοτών, πρόκειται δηλαδή για ένα αυθεντικά "κίτρινο" σωματείο, ένα εργαλείο των εργοδοτών που δρα ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Το αποκορύφωμα της εν λόγω "σύμβασης"-έκτρωμα ήταν ο καθορισμός του ωρομισθίου στα  3,52 ευρώ μικτά για τα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής. Έτσι οι βασικές αποδοχές των καθηγητών μειώθηκαν ιλιγγιωδώς κατά  90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 που αφορούσε τους καθηγητές στα Κ.Ξ.Γ. όλης της χώρας. 
Η εργοδοσία, γνωστή από την διαφήμιση με το "Επιτυχημένο Σύστημα εκμάθησης Ξένων Γλωσσών" και την πολυτελή αφίσα με την οποία "στηρίζει τις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση", κατά την προσφιλή της τακτική και προκειμένου να εκφοβίσει τα μέλη του σωματείου και τους αλληλέγγυους συναδέλφους που υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους, το δικαίωμά τους στην εργασία και την αναγνώριση του εκπαιδευτικού τους έργου, κάλεσε περιπολικό...  Πάντως η "ευαίσθητη" εργοδοσία αυτή τη φορά, μάλλον απροετοίμαστη, δεν μίσθωσε μαυροντυμένους μπράβους, όπως είχε κάνει πέρσι τέτοια εποχή ο ΓΓ της εργοδοτικής ένωσης Γιώργος Ζηκόπουλος σε ανάλογη κινητοποίηση  και πιο παλιά το στημένο  από τους εργοδότες σωματείο κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών του.
Αντί για την εργοδοσία, κατέφθασε αργότερα ο διαβόητος Κώστας Γκανάς, που κατά δήλωσή του είναι σύμβουλος-εργαζόμενος της εργοδοτικής ένωσης. Για μία ακόμα φορά οι προσπάθειες του άλλοτε προέδρου (1983-1985) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Palso να προκαλέσει τους διαμαρτυρόμενους καθηγητές έπεσαν στο κενό.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να συναντηθούν απ' ευθείας με την πρόεδρο του Europalso. Ο Κ. Γκανάς λειτουργώντας ως φερέφωνό της αρνήθηκε μια επί τόπου συνάντηση. Μόνο μετά από προειδοποίηση των εργαζομένων ότι αν δεν εμφανιστεί η εργοδοσία, η κινητοποίηση θα συνεχιστεί σε κοντινό κεντρικό παράρτημα, κλείστηκε συνάντηση για την επόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 πμ στα γραφεία της εργοδοτικής ένωσης, στην οδό Ακαδημίας 98.  
Οι συνάδελφοι κατά την διάρκεια της κινητοποίησης κοινοποίησαν τα αιτήματά τους με αγωνιστικά συνθήματα, συνομίλησαν και ενημέρωσαν μαθητές, γονείς και κατοίκους της περιοχής για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν οι εκπρόσωποι των κέντρων ξένων γλωσσών του νομού Αττικής και η κυβέρνηση. 
Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί στους τόπους δουλειάς μέχρι την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου