Χρήσιμα

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ 13η ΙNTERNATIONAL PUBLISHERS EXHIBITIONS

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση των μελών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής-«Βύρωνα» στο ξενοδοχείο Divani Caravel, όπου διεξαγόταν η 13η  Athens International Publishers Exhibitions (έκθεση ξενόγλωσσων διδακτικών βιβλίων). Στην εξόρμηση αυτή τα μέλη της ΕΝΠΡΩ μοίρασαν 500 αντίτυπα του παρακάτω ενημερωτικού φυλλαδίου και συζήτησαν με πολλούς συναδέλφους για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο καλώντας τους ταυτόχρονα να αγωνιστούν για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα που έχει καθιερωθεί στα Κ.Ξ.Γ. μέσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «ο Βύρων» .

Οι καθηγητές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτικών ενώσεων.

«Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;» 
Αντόνιο Γκράμσι

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να εκθέσουμε αυτό που ήδη βιώνουμε όλοι μας καθημερινά. Ο κλάδος μας ήδη από το 2004 στοχοποιήθηκε και έγινε το πρώτο πειραματόζωο πάνω στο οποίο οι εργοδοτικές ενώσεις σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν μεθόδους εξόντωσής μας. Το αποτέλεσμα ήταν να μας επιβάλλουν να εργαζόμαστε – όσες/οι από εμάς ακόμη εργαζόμαστε -  με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους και μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας: δεν άφησαν τίποτα όρθιο, κανένα δικαίωμα, κανένα ίχνος αναγνώρισης του εκπαιδευτικού μας έργου. Σήμερα πλέον οι εργοδότες μπορούν να καυχηθούν ότι νίκησαν: κατάφεραν, με την αρωγή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και γνωστών νομικών του συστήματος, και υπέγραψαν ξανά για το περυσινό σχολικό έτος 2012-13 στο νομό Αττικής, την αισχρή «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» με το στημένο από τους ίδιους «Σωματείο εργαζομένων στα Κ.Ξ.Γ. Αττικής», ένα σωματείο φάντασμα δίχως καμία συνδικαλιστική δράση, που έχει μέλη του συζύγους και τέκνα των εργοδοτών και έχει σφετεριστεί από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων" το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ. Τώρα πια έχει γίνει κατανοητό σε όλους ποιος ήταν ο σκοπός αυτού του ψευδοσωματείου: η «Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» – έκτρωμα που ορίζει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μικτά και δεν διασφαλίζει κανένα εργασιακό μας δικαίωμα!
Εμείς, όμως, πιστεύουμε ότι αυτή η νίκη των εργοδοτών δεν θα διατηρηθεί για πολύ.  Είναι στο χέρι μας, στο χέρι των καθηγητών ξένων γλωσσών, να ανατρέψουμε την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος όλων μας και να χαράξουμε μια νέα πορεία για τις ζωές τις δικές μας και των μαθητών μας. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε ενωτικά με όπλο μας την αλληλεγγύη για γνήσιες συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας. Να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σχολείο που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των μαθητών και θα θέσει εν αχρηστία την ιδιωτική εκπαίδευση.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διακρίνεται για την ζέση με την οποία σπεύδει να εφαρμόσει τις επιταγές κεφαλαίου/Τρόικας ΕΕ -ΔΝΤ - ΕΚΤ, και πολλές φορές κάνει περισσότερα απ’ όσα απαιτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι · αδιαφορεί επιδεικτικά  για τις ανθρώπινες ζωές, στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στη «διαθεσιμότητα»-ανεργία με το κλείσιμο νοσοκομείων, της ΕΡΤ και την κατάργηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, μιλάει για αριθμούς που δεν βγαίνουν, ψελλίζει ανεδαφικά σχέδια δήθεν ανάπτυξης, κουρελιάζει την ίδια την κοινοβουλευτική νομιμότητα, οδηγεί το λαό στο γκρεμό. Στο πλάι της η σημερινή κυβέρνηση έχει από τη μια πλευρά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, εντεταλμένα όργανα της κυβέρνησης, που συνεχίζουν απτόητα την προπαγάνδα τους υπέρ της μνημονιακής πολιτικής κι απ’ την άλλη το φασιστικό μόρφωμα-ανάχωμα του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή, που μολονότι τρομοκρατεί και εγκληματεί, προστατεύεται απροκάλυπτα απ’ όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού. Οι μάσκες όμως έχουν πέσει, κανείς τους δεν πείθει το λαό που δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει και γι΄ αυτό οργανώνεται και αντιστέκεται στη βάρβαρη κρατική καταστολή.

Εμείς τι κάνουμε; Πώς μπορούμε να δράσουμε για να αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα που μας έχει περιζώσει; Ενδιαφερόμαστε, βρισκόμαστε, συζητάμε, οργανωνόμαστε, αγωνιζόμαστε.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, σε καλούμε να γραφτείς στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων," να έρθεις μαζί μας και να ενώσεις τη δύναμή σου με τη δική μας, ώστε να αγωνιστούμε για καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου