Χρήσιμα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 11/7: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΕΦΕ


Κινητοποίηση για τη συλλογική σύμβαση εργασίας
Την Πέμπτη 11/7/2013, το σωματείο μας καλεί όλους και όλες μας σε κινητοποίηση στα γραφεία της εργοδοτικής ομοσπονδίας, ΟΕΦΕ, οδός Σόλωνος 142, στις 6:00 μμ και συνάντηση με εκπροσώπους εργοδοτών για την διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Προσυγκέντρωση του σωματείου στην Πλατεία Κάνιγγος στις 17:45.
Η αυριανή κινητοποίηση είναι συνέχεια προηγούμενης που πραγματοποίησε το σωματείο μας την Πέμπτη 3/7 στο φροντιστήριο του προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής και Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) Γιάννη Βαφειαδάκη  όπου προέκυψε και η αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας.  
Η εργοδοσία των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης δυναμιτίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια υπογραφής ΣΣΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-1023, στις διαπραγματεύσεις με την ΟΙΕΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, απαίτησε την πιο αντιδραστική μείωση των αποδοχών σε ποσοστό έως και  50% για τον νομό Αττικής έναντι της ΣΣΕ που υπογράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια καθηγητών (ΣΕΦΚ) μέσης εκπαίδευσης και 20,7% για την υπόλοιπη χώρα έναντι της ΣΣΕ που υπογράφει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ). Εδώ η σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (27 Ιουλίου 2012) με τίτλο «Πρόταση για σύμβαση δουλοπαροικίας στα φροντιστήρια ΜΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου