Χρήσιμα

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΑΧΟΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ


«Κανείς δεν δυσφημίστηκε με λόγια εκτός αν ήταν τα δικά του» (Όσκαρ Ουάιλντ)

Aθώα  κήρυξε  το 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την Α.Τ., πρώην διευθύντρια σπουδών γερμανικής γλώσσας και υπεύθυνη εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ ξένες γλώσσες-πληροφορική που δραστηριοποιείται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως «ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ». Κατόπιν μηνύσεως της ΑΧΟΝ  η εργαζόμενη δικαζόταν για δυσφήμιση ανωνύμου εταιρείας! Η ΑΧΟΝ κατά την προσφιλή τακτική της προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον εργαζόμενο διεκδικεί τα δικαιώματά του, κατέθεσε μία επιπλέον μήνυση με αφορμή τα όσα είχε καταγγείλει η εργαζόμενη στο ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία την περίοδο που εργαζόταν στην ΑΧΟΝ (1995-2006). Επιπλέον, βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα αγωγή της για πνευματικά δικαιώματα.

Η ΑΧΟΝ και οι μάρτυρες της Πέτρος Πετρίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, και Δέσποινα Πετρίδου, μέλος του ΔΣ, δεν τόλμησαν να εκπροσωπηθούν και να παρευρεθούν στην ακροαματική διαδικασία (7/6/2013) προκειμένου να υποστηρίξουν τους γελοίους ισχυρισμούς τους, ότι δήθεν η ΑΧΟΝ «τηρεί την εργατική νομοθεσία, λειτουργεί με νόμιμο τρόπο και ουδέποτε έθιξε τα εργασιακά δικαιώματα της κατηγορουμένης ή άλλων υπαλλήλων». Ο έτερος εκ των μηνυτών, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΑΧΟΝ, είχε ήδη αποσύρει την από κοινού μήνυσή του με την ΑΧΟΝ ΑΕ περί δήθεν βλάβης της τιμής και της υπόληψής του.
Ήδη έχουν εκδοθεί σειρά αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν παράνομη και βίαιη παρακράτηση αποδοχών πρώην εργαζόμενου της εταιρείας (ποσού 12.480,67 ευρώ με το νόμιμο τόκο, δηλαδή 26.314,65 ευρώ) και ασφαλιστικών εισφορών πολλών χιλιάδων ευρώ, καθώς και αθωωτικές αποφάσεις και εισαγγελικές διατάξεις υπέρ άλλων τριών καθηγητών ξένων γλωσσών και συνδικαλιστών που υπερασπίστηκαν εργατικά δικαιώματα και η ΑΧΟΝ  είχε το θράσος να τους μηνύσει.

Σήμερα το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ, γνωστό και από τις πολυδάπανες τηλεοπτικές διαφημίσεις με τα 350 παραρτήματα, προκειμένου να μην εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς εργαζόμενους και δημόσιο εμφανίζει να διαθέτει μόνο 3 συμβάσεις δικαιόχρησης, μηδενικά έσοδα και εικονικές διοικητικές έδρες, την στιγμή που, "ως εκ θαύματος", είναι γνωστό ότι λειτουργούν σε όλη την ελληνική επικράτεια και στο εξωτερικό δεκάδες κέντρα ξένων γλωσσών και πληροφορικής με αυτή την επωνυμία. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να τεθεί τέλος στη δόλια και απατεωνίστικη συμπεριφορά της «εκπαιδευτικής» εταιρείας και των εκπροσώπων της.
Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας» δηλώνει ότι θα κλιμακώσει τις ενέργειές του απέναντι στους ξεσαλωμένους εργοδότες του κλάδου, όπως την ΑΧΟΝ και κάθε ΑΧΟΝ ώστε να περιφρουρήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου