Χρήσιμα

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Με Μαύρες Οθόνες λειτουργεί η δημοκρατία στην Ελλάδα

Ώρα 23:00, 11 Ιουνίου 2013 το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης στη χώρα έπεσε.



12/6: Απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ.  Εξαιρούνται o 902, το ΚΟΚΚΙΝΟ, και ο Flash που τίθενται στην υπηρεσία των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση με τη συνδρομή των ΜΑΤ κλείνει έναν ένα τους πομπούς αναμετάδοσης του προγράμματος της φωνής των εργαζομένων.  Η εκπομπή συνεχίζεται, παρά την απαγόρευση.

Κυβέρνηση και Digea, κατέβασαν τον 902 που αναμετέδιδε την ΕΡΤ. Συνεχής προσπάθεια των εργαζομένων για  αναμετάδοση του προγράμματος.

Συνεχής προσπάθεια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ να σηκώνεται το σήμα της ΕΡΤ όπου πέφτει.

Να εμποδίσουμε με τη φυσική παρουσία μας την επικείμενη εισβολή των ΜΑΤ.

Παρέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη, πριν τις 10 το πρωί, προκειμένου να διακοπεί το σήμα της ΕΤ3. Υποχρέωσαν τους εργαζόμενους, στη Θεσσαλονίκη, να εκκενώσουν τους χώρους εργασίας.  

24ωρη Πανεργατική Απεργία αύριο Πέμπτη 13/6.



ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 

Εδώ Ζωντανή Σύνδεση

---------------------------------
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Για μία ακόμη φορά η άθλια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιτίθεται με μίσος στον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία, καταργώντας ακόμη και τη δική τους "συνταγματική-κοινοβουλευτική νομιμότητα". 

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση κηρύσσει επίσημα χούντα.
Να τελειώνουμε με τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την αντεργατική επίθεση.
Καμία απόλυση-Κανένας διάλογος περί δήθεν "εξυγίανσης" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-τρόικας
Με ενότητα και μαζικό αγώνα στο δρόμο να συγκρουστούμε και να τσακίσουμε τα μνημόνια και όσους τα προωθούν.


ΕΝωτική ΠΡΩτοβουλία
----------------------------------------


13/6: Πανεργατική Απεργία. Όλοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΕΡΤ στις 11 πμ. Συλλαλητήρια και απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 

Ο 902.gr και η τηλεόραση του 902 μεταδίδουν ξανά την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ. Συνεχίζεται η μετάδοση από τον σταθμό το stokokkino.gr, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 παρακολουθεί  με συνεχή ροή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Αναμετάδοση της ροής και από τον Flash
-----------------------------------------

14/6: Με χθεσινή απόφαση των εργαζομένων συνεχίζεται η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά. Εξαιρούνται όσα μέσα αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία που κήρυξαν στα ΜΜΕ η ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι «οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες» απαγορεύοντας τη συνέχισή τους.

Συνεχίζεται η απεργία και οι εκδηλώσεις και οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή το περιφρουρούν οι απεργιακές επιτροπές των εργαζομένων μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους μέρα-νύχτα. 



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
------------------------------------------
19/6: Με βάση την απόφαση του ΣτΕ (17/9), η ΕΡΤ εκπέμπει μέχρι να κλείσει, δεν αναιρούνται οι απολύσεις. 

Σύσκεψη "ρόλων και εικόνας" των πολιτικών αρχηγών της κατάπτυστης τρικομματικής κυβέρνησης (17/6) που επαναλαμβάνεται σήμερα.

Δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση επί της τροπολογίας του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση – συγχώνευση με υπουργική απόφαση δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς και της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν ζήτησαν το λόγο.

Η ΕΡΤ  εξακολουθεί και παραμένει κλειστή. 

Το μνημόνιο 1 έχει ρίξει "μαύρο" στην ΕΡΤ ήδη από 22 Νοεμβρίου 2010, αφού "η κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μη βιώσιμων(...)". Ανάμεσα στις επιχειρήσεις, εκτός από την ΕΡΤ συμπεριλαμβάνουν το Μετρό, τον ΗΣΑΠ, τα Αμυντικά Συστήματα, την ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΕΟΤ και τον ΕΛΓΑ

Μήνυση κατά Στουρνάρα και Κεδίκογλου καταθέτουν σωματεία του Τύπου. 

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άλλων υπό κατάργηση οργανισμών.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να βάλουν οριστικό λουκέτο στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝT και τα μνημόνια.  

Να εμποδίσουμε με τη φυσική παρουσία μας  ενδεχόμενη εισβολή των ΜΑΤ.

Πανεργατικό συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 19/6 στις 6 το απόγευμα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
--------------------------------------

21/6: Απειλές χουντικής έμπνευσης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκτόξευσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Μολών λαβέ» είναι η απάντηση που δίνει στην κυβέρνηση η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί σε συμπαράσταση κάθε ώρα, κάθε μέρα.

Σε ανασχηματισμό η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜΑΡ.

Να εμποδίσουμε με τη φυσική παρουσία μας  ενδεχόμενη εισβολή των ΜΑΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου