Χρήσιμα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Είναι γνωστό ότι οι συνθήκες εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικότερα στα κέντρα ξένων γλωσσών και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είναι απερίγραπτες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι εκπαιδευτικοί εξαναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, συχνά χωρίς ασφάλιση ή οποιοδήποτε άλλο εργασιακό δικαίωμα. 

Επιπλέον κυβέρνηση και εργοδοσία εμβαθύνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα σχεδιάζουν την μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Εργασίας και την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε αντιεκαπαιδευτικούς χώρους πώλησης τίτλους σπουδών.

Στα κέντρα ξένων γλωσσών οι «μαϊμού» συμβάσεις εργασίας που υπογράφουν οι ιδιοκτήτες  κέντρων ξένων γλωσσών (EUROPALSOOΜΗΡΟΣ) με το δήθεν εργατικό σωματείο, το οποίο οι ίδιοι συνέστησαν με συγγενικά πρόσωπά τους,  επιβάλοντας τα τελευταία χρόνια έναν  γενικευμένο εργοδοτικό κανιβαλισμό έχουν ορίσει το ωρομίσθιο στα 3,52 ευρώ μεικτά.  

Αυτό το εργασιακό πλαίσιο εντείνει την αυθαιρεσία των εργοδοτών ώστε κάποιοι από αυτούς να ξεπερνάνε κάθε όριο θεωρώντας τους εαυτούς τους γκάγκστερ και τις επιχειρήσεις τους στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. "Λαμπρό" παράδειγμα  οι ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ στην Εύβοια, που κλείδωσαν μαθητές και καθηγητές μέσα στο χώρο που πραγματοποιούνταν μαθήματα προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο και την αποκάλυψη των παρανομιών τους από την επιθεώρηση εργασίας και τα αρμόδια εποπτικά όργανα! 

Διαβάστε Εδώ την σχετική καταγγελία της ΟΙΕΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου