Χρήσιμα

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΞΓ ΑΧΟΝ

Την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου το 2ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδίκασε την έφεση της Αμαλίας Βλάχου, ιδιοκτήτριας κέντρου ξένων γλωσσών (Πατήσια) της αλυσίδας ΑΧΟΝ Διεθνές Δίκτυο Σπουδών, κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του 6ου Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών (8/3/2011) για πλαστογραφία  και παραποίηση των όρων εργασίας με πρόθεση την οικονομική ζημία της συναδέλφου μας Κ.Τ., καθηγήτριας αγγλικής γλώσσας. Το αδίκημα είχε διαπραχθεί στις αρχές του σχολικού έτους 2005/2006.

Το Εφετείο Αθηνών δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό με αποτέλεσμα να επιβεβαιώσει ομόφωνα την πρωτόδικη δικαστική απόφαση, να κρίνει ένοχη την εργοδότρια και να την καταδικάσει τελεσιδίκως με 10 μήνες φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.
Καταπέλτη για την εργοδοσία αποτέλεσαν όσα επανέφερε στο δικαστήριο η πλευρά της εργαζόμενης και η μάρτυρας κατηγορίας Χρυσούλα Κάππου, πρόεδρος  του Δ.Σ. (2005-2007)  του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών Φροντιστηρίων και Σχολών Ελλάδος “ο ΒΥΡΩΝ”, που μετατράπηκε σε Σύλλογο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής. Κατά την ακροαματική διαδικασία, εκτός των άλλων, διαμηνύθηκε ότι η εν λόγω εργοδότρια είχε ήδη καταδικαστεί σε πολύμηνη φυλάκιση για άλλες παράνομες αντεργατικές πράξεις. Ως μάρτυρας υπεράσπισης της εργοδότριας κατέθεσε ο γιος της.
Η συναδέλφισσά μας Κ.Τ., η οποία σήμερα ζει στη Φιλανδία, με την ευκαιρία του πρωτόδικου δικαστηρίου σε ανοικτή της επιστολή προς τους συναδέλφους στις 10.3.2011, μεταξύ των άλλων, σημείωνε «ότι το δικαστικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό για μένα που δικαιώθηκα μετά από τόσα χρόνια και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους εμάς που δουλεύουμε σε χώρους όπου βασιλεύουν η εκμετάλλευση, η επισφαλής εργασία, η καταστρατήγηση της εναπομείνασας εργατικής νομοθεσίας και όπου η καταδίκη των εργοδοτών φαντάζει να είναι άπιαστο όνειρο».  
Εδώ ολόκληρη η επιστολή της συναδέλφισσάς μας με τίτλο «ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου