Χρήσιμα

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

6/12: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ



Ένας μαθητής μας δεν είναι πια μαζί μας!

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια (6/12/2008) από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) εντείνει την επίθεσή της στη δοκιμαζόμενη νεολαία απαξιώνοντας με κάθε τρόπο και μέσο την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και καταστρέφει μεθοδευμένα το μέλλον και τα όνειρα κάθε νέου προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Τα εγχώρια μίσθαρνα της Τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ καταργούν κάθε εργασιακό και συνταγματικό δικαίωμα, πασχίζουν για τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, επιβάλουν έναν τρόπο επιβίωσης μεσαιωνικού τύπου  για όλο το λαό.

Ο αγώνας των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων, των ανέργων, για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή!

Καλούμε τους συναδέλφους καθηγητές ξένων γλωσσών και τους μαθητές μας να συμμετάσχουν μαζί μας στις σημερινές διαδηλώσεις 11.00 το πρωί και 17.00 το απόγευμα στην Αθήνα στα Προπύλαια. Το κράτος δεν μπορεί να δολοφονεί ανενόχλητο. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να αντισταθούμε για το μέλλον των νέων, το μέλλον της χώρας. Για ένα μέλλον χωρίς αστυνομική βία και δολοφονίες, χωρίς αυταρχισμό και τη καταστολή των αγώνων.  Για μια κοινωνία αντάξια των ονείρων των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου