Χρήσιμα

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Στις 16/11, μία μέρα πριν από τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη-αληθινή απαγωγή του εκπαιδευτικού Θανάση Αγαπητού, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης-πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ευόσμου και Κορδελιού, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο στους τόπους εργασίας τους για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των ΟΤΑ στο  συνέδριο «ελληνογερμανικής αυτοδιοικητικής συνεργασίας» στο χώρο της ΔΕΘ. Η δίκη των τριών αγωνιστών είχε κανονιστεί για τις 19 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (όπου και πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης, ενώ είχε προκηρυχτεί και 24ωρη απεργία των ΟΤΑ προς συμπαράσταση) και πήρε αναβολή για την Τετάρτη, 28 Νοέμβρη. Συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ έχει δημιουργηθεί ενημερωτικό ιστολόγιο με συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση των αγωνιστών στο  http://agwnas.wordpress.com/

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ούτε ότι η σύλληψη των αγωνιστών έγινε μετά από τη δήλωση Μέρκελ περί παράνομης βίας, ούτε ότι στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη τα ΜΑΤ επιτέθηκαν βάρβαρα στους διαδηλωτές κάνοντας 16 συλλήψεις και παραβιάζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο που έχει κερδηθεί με τους αιματηρούς αγώνες του λαού ενάντια στη χούντα. Καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο έκδηλη η πλήρης μεταμόρφωση του κράτους σε ένα αστυνομικό-φασιστικό κτήνος που επιχειρεί να εξοντώσει ολοκληρωτικά τους αγωνιστές και συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος. Ο στόχος είναι η καταστολή των εργατολαϊκών αγώνων και η εξολόθρευση κάθε δικαιώματος στη δουλειά και την παιδεία. Οι συνεχείς παρακολουθήσεις, ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, η αυξανόμενη παρουσία δυνάμεων καταστολής στα κέντρα των πόλεων, οι “σκούπες” κατά των μεταναστών, μαζί με την ξεκάθαρη κρατική στήριξη προς τη Χρυσή Αυγή αποτελούν πυλώνα της επιβολής των επιταγών του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου σε συνεργασία με τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το αστικό κράτος  έχει κάνει σαφές το μήνυμά του τόσο στην απαγωγή των αγωνιστών, όσο και στην καταστολή των συγκεντρώσεων κατά της Μέρκελ, ότι η πορεία της Ελλάδας στην εξαθλίωση και ο υποβαθισμένος ρόλος της, που σχεδιάζονται και εκτελούνται και από τα «κοσμοπολίτικα και δημοκρατικά» ιμπεριαλιστικά κέντρα που λαμβάνουν και νόμπελ Ειρήνης (!), θα περάσει μέσα από την ισοπέδωση των δημοκρατικών ελευθεριών και της βαθμιαίας κατάργησης ακόμα και της αστικής δημοκρατίας, και τον ορατό κίνδυνο εγκαθίδρυσης ενός αυταρχικού, αστυνομοκρατικού καθεστώτος. 

Η καταστολή και η αυταρχικοποίηση είναι σημάδι ότι τρέμουν το λαϊκό ξεσηκωμό που θα ενταθεί ακόμη περισσότερο όσο επιχειρούν να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στη ζωή. Δεν γνωρίζουν όμως ότι  οι εργατικοί αγώνες για την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή της εργοδοτικής ασυδοσίας και της καπιταλιστικής επίθεσης, θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ, θα τσακίσουν την κρατική τρομοκρατία και τις συγκυβερνητικές και ναζιστικές εφεδρείες του καθεστώτος.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των τριών αγωνιστών και την άρση των διώξεων. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου