Χρήσιμα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Με αφορμή την πρόσφατη (21/9/2012) Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για την εκτρωματική ΣΣΕ στα κέντρα ξένων γλωσσών από 8 βουλευτές του Σύριζα μετά από αίτημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - «ο Βύρωνας», η κυβέρνηση ομολογεί σωρεία παραβάσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη Βουλή προς ενημέρωση των βουλευτών.

Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) το 2011 πραγματοποίησε  694 έλεγχους στην ιδιωτική εκπαίδευση και 432 μέχρι τώρα για το 2012. Αριθμοί που φαντάζουν ικανοποιητικοί αν δεν ληφθεί υπόψη το σύνολο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.  

Το 2011-2012 τα κέντρα ξένων γλωσσών με νόμιμη άδεια ήταν 6564, εκ των οποίων 2137 στην Αττική, τα νόμιμα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ανέρχονται σε 2020, εκ των οποίων 787 στην Αττική, εκατοντάδες είναι τα νηπιαγωγεία σε όλη την χώρα, σημαντικός  είναι ο αριθμός φροντιστηρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 51 ιδιωτικά Γυμνάσια-Λύκεια λειτουργούν στην Αττική και 37 στην υπόλοιπη χώρα. Ιδιωτικά ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, και άλλες ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες συμπληρώνουν το πάζλ της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Παρ΄όλο που συνομολογούνται παραβιάσεις σε βάρος των καθηγητών, εν τούτοις η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον νόμο.  Μολονότι δίνεται η δυνατότητα στο Υπ. Παιδείας να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων «που δεν εκπληρώνουν επακριβώς τας έναντι του διδακτικού προσωπικού υποχρεώσεις τους» (Α.Ν. 2445/1940 άρθρα 20 και 69) αυτό κωφεύει.

Εδώ  σχετικό άρθρο της εφημερίδας η Καθημερινή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου