Χρήσιμα

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΚΑΓΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΣΕ-ΕΚΤΡΩΜΑ"



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τ.Θ. 51717  Τ.Κ. 14503 Αθήνα
E-Fax: 15102017899
www.deutsch.gr   info@deutsch.gr


Αθήνα, 10.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τη εξοντωτική «σύμβαση» για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών της Αττικής

Την Πέμπτη, 06/09/2012 υπεγράφη μια νέα - κατ'ευφημισμόν- συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) και στο νεοσυσταθέν Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής. Η νέα Συλλογική Σύμβαση, η οποία αποτελεί την θρυαλλίδα για κατάφωρη παραβίαση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καταργεί στην ουσία τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις και οδηγεί σε εργασιακό Μεσαίωνα χιλιάδες καθηγητές Ξένων Γλωσσών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Η αντισυνταγματικότητα της εν λόγω Σύμβασης έγκειται στο γεγονός ότι τα ιδρυτικά μέλη του νέου ψευδοσωματείου είναι στενά συγγενικά πρόσωπα των εργοδοτών, ενώ το ιστορικό εργατικό Σωματείο του κλάδου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» παρακάμφτηκε σκανδαλωδώς. Το εν λόγω ψευδοσωματείο πέτυχε με αδιαφανείς διαδικασίες την αναγνώριση του ως η νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση.
Η νέα Συλλογική Σύμβαση προβλέπει:
α) Ωρομίσθια απασχόληση αντί 3,52 Ευρώ (μεικτές απολαβές)
β) Την πλήρη απελευθέρωση ωραρίου από την στιγμή που καταστρατηγείται η νομοθεσία που προέβλεπε την πλήρη απασχόληση των 18 ωρών εβδομαδιαίως
γ) Τον διπλασιασμό του απαιτούμενου εργάσιμου χρόνου για την συμπλήρωση των τριετιών
δ) Την πλήρη κατάργηση των κατοχυρωμένων επιδομάτων
ε) Τον καθορισμό ως εργάσιμων ημερών των εκπαιδευτικών διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα
στ) Την κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων που αφορούν τις εργαζόμενες γυναίκες και προστατεύουν την μητρότητα και την εγκυμοσύνη.
Τυχόν εφαρμογή της νέας Συλλογικής Σύμβασης θα απορρυθμίσει συλλήβδην τα εργασιακά κεκτημένα των καθηγητών Ξένων Γλώσσων και θα εξουθενώσει πλήρως έναν κλάδο που ήδη μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας, τη στιγμή μάλιστα που η διαφαινόμενη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για τη βραχυπρόθεσμη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης διατρανώνει την πλήρη αντίθεσή της στην εφαρμογή αυτής της εξοντωτικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καλεί τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν την Ένωση σε περίπτωση που τους ζητηθεί από Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών η υπογραφή της εν λόγω Συλλογικής Σύμβασης.


Για το Δ.Σ.


                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΓΚΡΙΤΖΑΛΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου