Χρήσιμα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΟΝ ΑΠΟΥΣΑ



Χωρίς την παρουσία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ Α.Ε., που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12/10 η  εξ αναβολής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα "Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε πρώην εργαζόμενο στην επιχείρηση ΑΧΟΝ Α.Ε. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ". Η εργοδοσία δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τα σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση.


Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι και μέλη από τον Σύλλογο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής - "Ο Βύρων", που είχε άλλωστε υποβάλει το σχετικό αίτημα, συνδικαλιστές του ΣΕΦΚ και της ΟΙΕΛΕ, ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείοu, ενώ η πολιτική ηγεσία εκπροσωπήθηκε δια της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου κας Στρατινάκη.

Ενώ η ίδια η νομική εκπρόσωπος της ΑΧΟΝ Α.Ε. κα Καρπουζάκη ήταν εκείνη που είχε ζητήσει την αναβολή της προγραμματισμένης για την 20η Ιουλίου 2012 σύγκλησης της επιτροπής με την αιτιολογία ότι έπρεπε να παραστεί η ίδια σε δικαστήριο πελάτη της, η εταιρεία αγνόησε ως "κράτος εν κράτει"  το νέο κάλεσμα  του υπουργείου και δεν προσήλθε στη νέα σύσκεψη. Περιορίστηκε στην αποστολή φαξ με την παλαιότερη έδρα της εταιρείας και τηλέφωνο που απαντάει υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΤΕ «ότι ο καλούμενος έχει ζητήσει να μεταφερθεί η σύνδεσή του σε άλλη διεύθυνση»...

H εν λόγω εταιρεία διαμέσου του φαξ επικαλούμενη αορίστως την οικονομική κρίση δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και αναβάλει για το απροσδιόριστο μέλλον την καταβολή των δεδουλευμένων. Με υπέρμετρο θράσος οι κατ' εξακολούθηση παρανομούντες κρίνουν δια αλληλογραφίας  ότι  εργαζόμενοι χρησιμοποιούν την Επιτροπής του υπουργείου ως μέσο "κοινωνικής απαξίωσης της εταιρείας"! 

Είναι να απορεί κανείς πως μια  εταιρεία του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης από την μία μεριά επικαλείται την οικονομική κρίση και  δεν καταβάλει σε εκπαιδευτικό δεδουλευμένες αποδοχές της μακρινής περιόδου 1999-2003, μη υπακούοντας μάλιστα σε αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από την άλλη μεριά με διαφημιστική εκστρατεία ακόμα και στην τηλεόραση (EXTRA 3) έχει ξεκινήσει "σχολή γονέων" για  σωστή Διαπαιδαγώγηση των παιδιών... 

Τα σωματεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών διαμήνυσαν ότι ο αγώνας τους δεν θα σταματήσει αν δεν δικαιωθεί κάθε συνάδελφος που είναι απλήρωτος  και δεν παράλειψαν να καταγγείλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τον εργασιακό μεσαίωνα  που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Στην ΓΣ του "Βύρωνα"  (Κυριακή 14 Οκτωβρίου)  αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις στην ΑΧΟΝ. 

Τέλος, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό από την σύσκεψη να ανοιχτούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που θα επιτρέψουν τον έλεγχο της εν λόγω εταιρείας και της διάδοχής της σε ανώτερο επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου