Χρήσιμα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣ ΤΗΣ 23/9/2012



Στην έκτακτη, ελπιδοφόρα για τον κλάδο, Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής - «Ο Βύρων» (23.9.2012),  η Ενωτική Πρωτοβουλία έθεσε προς συζήτηση Αγωνιστικό Πλαίσιο Δράσης,  το οποίο μοιράστηκε στην αίθουσα, συνοδευόμενο από αγωνιστικές προτάσεις για δράσεις και ψηφίσματα. Ενημέρωσε δε την ΓΣ για τις πρωτοβουλίες  και τις επαφές της με σωματεία και φορείς ενάντια  στη "σύμβαση-έκτρωμα" των EUROPALSO/ΟΜΗΡΟΥ καθώς και τις αγωνιστικές δράσεις συναδέλφων σε ΚΞΓ (π.χ. Interlingua, ΑΧΟΝ). Κάλεσε δε όλους τους συναδέλφους σε ενότητα και αγωνιστικές δράσεις.
Το ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό σχήμα της ΕΝΠΡΩ δεν θα κουραστεί ποτέ να μιλάει και να αγωνίζεται για ένα μαζικό δημοκρατικό σωματείο με ενότητα στη δράση,  μακριά από αγκυλώσεις, σεχταρισμούς και πολιτικαντισμούς. Καλεί σε ενωτικό αγώνα όλους τους συναδέλφους κατά της εργοδοτικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Αγωνιστικές Δράσεις - Πανεργατική Απεργία - Ψηφίσματα
Η πλειοψηφούσα παράταξη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, υπό την πίεση των συναδέλφων, επιτέλους υιοθέτησε ορισμένες πάγιες αγωνιστικές προτάσεις  της ΕΝΠΡΩ με αποτέλεσμα να αποφασιστούν κινητοποιήσεις στην έδρα της εργοδοσίας και σε τόπους δουλειάς - Εδώ - αν και αδικαιολόγητα προσπάθησε να δημιουργήσει πάλι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα μέλη της ΓΣ.  Έθεσε "με το έτσι θέλω" σε εκλογική αντιπαράθεση το πλαίσιο της ΕΝΠΡΩ προς το πλαίσιο-εισήγηση της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, που σε πάρα πολλά σημεία ταυτίζονταν. Στην μονοπαραταξιακή ηλεκτρονική σελίδα του σωματείου  ψευδώς αναγράφεται ότι "υπερψηφίστηκε(...) η εισήγηση του ΔΣ" . Ποτέ το ΔΣ δεν επεξεργάστηκε εισηγητικό κείμενο για την ΓΣ.  
Η ΓΣ  υπερψήφισε την συμμετοχή μας στην απεργία της 26.9.2012 και στην συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ. Η ΕΝΠΡΩ είχε προτείνει την  συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο στις 11 πμ και στη μαχητική πορεία που θα ακολουθούσε προς τη βουλή.  Επιπλέον ομόφωνα η ΓΣ υιοθέτησε τις προτάσεις της ΕΝΠΡΩ: α) καταγγελία κατά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ,  β) ψήφισμα αλληλεγγύης στους 6 καθηγητές της Interlingua και γ) καταγγελία για την σύλληψη του αγωνιστή Πέτρου Καπετανόπουλου.  Η ΑΣΚ-ΠΑΜΕ έφερε ψήφισμα για την υπερψήφιση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ όταν αυτή κατατεθεί στην Βουλή για την κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των Εφαρμοστικών νόμων που έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτή από το σώμα.  
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, καιροσκοπισμός  και η ενόχληση της πλειοψηφίας
Δημιουργία εντυπώσεων από μέλη της ΑΣΚ-ΠΑΜΕ, που  μεταφέροντας την "κομματική γραμμή" προσπάθησαν  μάταια να πολώσουν το κλίμα βάζοντας εκ νέου στο στόμα συναδέλφων λόγια που ποτέ δεν είπαν και αποδίδοντάς τους πράξεις που ποτέ δεν έκαναν.  Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στέλεχος του ΚΚΕ όταν ρώτησε εργαζόμενη της Interlingua, την στιγμή που ενημέρωνε για τις αγωνιστικές δράσεις των συναδέλφων που βρίσκονται σε επίσχεση και σε διαρκείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν θα απεργήσει…  Η ερωτούσα ήταν η  συνάδελφος, που, όπως αποκαλύψαμε,  χρησιμοποιώντας "εν κρυπτώ"  την συνδικαλιστική της ιδιότητα, βρέθηκε διορισμένη από την Κυβέρνηση της ΝΔ  σε θέση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ως αναπληρωματικό μέρος στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ−ΕΤΑΜ του Δήμου Βύρωνα για 3 χρόνια (ΦΕΚ, τ. υπαλλήλων, 277/29.6.2009).  Και σαν να μην έφθανε αυτό, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι  η ίδια απαίτησε και κατάφερε για φέτος να εργάζεται σε κξγ με την σύμβαση της ΟΙΕΛΕ, αγνοώντας ότι οι εργαζόμενοι της Interlinguα εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, βάσει της Δ.Α 5/2011 (ΟΙΕΛΕ) και  λησμονώντας  ότι η παράταξή της επανειλημμένως έχει καταψηφίσει επεξεργασμένες προτάσεις της ΕΝΠΡΩ  για την αναγκαστική προσχώρηση του σωματείου μας, λόγω της αδυναμίας του υπογραφής ΣΣΕ,  στη Δ.Α. 5/2011 και στις σχετικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία.
Ενόχληση προκάλεσε σε ορισμένους συναδέλφους-αυτόκλητους «διαχειριστές» των τελευταίων ΓΣ, η απαρίθμηση των δράσεων της ΕΝΠΡΩ χάρη των οποίων συνεχίζεται ο καταιγισμός αντιδράσεων κατά της εργοδοσίας και των ανθρώπων της: α) σωματεία του κλάδου της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης β) ανακοινώσεις κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γ) Ερώτηση που κατέθεσαν 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  για την «σ.σ.ε.-έκτρωμα» των 3,52 ευρώ μεικτά δ) οι καταγγελίες των συλλόγων καθηγητών της Γαλλικής, Ισπανικής, Ιταλικής ε) καταγγελίες ακόμα και από την ΟΙΕΛΕ και τη ΓΣΕΕ.
Σοβαρά ερωτήματα συναδέλφων
Τέλος, ερωτήματα προκαλεί στους συναδέλφους το γεγονός ότι ενώ το σωματείο μας, με την σημαντική συμβολή της ΕΝΠΡΩ,  μαζικοποιείται και αναλαμβάνει δράσεις κατά της εργοδοσίας και όλος ο κόσμος της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχει ξεσηκωθεί, τα κεντρικά όργανα  του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δεν έχουν καταγγείλει ευθέως, μέχρι σήμερα, ούτε την εργοδοτική ένωση του EUROPALSO ούτε το εργοδοτικό σωματείο  το οποίο πρωτοεμφανίστηκε  το 2004, μήτε την νέα «σ.σ.ε-έκτρωμα» και τους εσωτερικούς εκπροσώπους της Τρόικα στα κξγ.

Αθήνα, 24/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου