Χρήσιμα

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

14/10: ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΠΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών κατέθεσε και μοίρασε στην σημερινή (14/10/2012) έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΒΥΡΩΝΑ το παρακάτω Αγωνιστικό Πλαίσιο  Δράσης.


ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ» -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ενώ το σωματείο μας εξακολουθεί να βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO, ενώ εκκρεμούν σε βάρος μας αγωγές και προσφυγές από την παραπάνω εργοδοτική ένωση, οι οποίες έχουν σκοπό την υπονόμευση της ίδιας της ύπαρξης του σωματείου, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιπαλέψουν την εξευτελιστική ΣΣΕ που χωρίζει τους καθηγητές σε υποκατηγορίες και κλίμακες και ορίζει ωρομίσθιο 2,96 ευρώ καθαρά. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και σε όλον τον κλάδο, με τους εργοδότες να απολύουν σωρηδόν συνδικαλιστές και να αρνούνται επιδεικτικά να συμμορφωθούν με την εργατική νομοθεσία -βλέπε Axon και Interlingua.

Η επίθεση αυτή, που έχει σκοπό να εκμηδενίσει τους εργαζόμενους και να επιβάλλει μισθούς πείνας χάριν της αύξησης των κερδών της εργοδοσίας, γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και με την ωμή επέμβαση της τρόικας. Με την επίσκεψη Μέρκελ και την εκφρασμένη ικανοποίηση των κυβερνητικών παραγόντων  μπαίνει η ταφόπλακα στο παρόν και το μέλλον της χώρας. Την ίδια στιγμή  η χρυσή αυγή μονοπωλεί τα ΜΜΕ με τις χυδαίες απειλές της και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο φασισμός εκτρέφεται και προωθείται  από το αστικό κράτος ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή ενάντια στο ίδιο το εργατικό κίνημα και την ταξική ενότητα. Διαμορφώνεται ένα ζοφερό τοπίο στο οποίο η  καταβαράθρωση της όποιας δημόσιας εκπαίδευσης παρεχόταν ως τώρα στην χώρα, η ισοπέδωση της δημόσιας υγείας και η συντριβή της εργατικής τάξης και του λαού  θα έχει σαν αποτέλεσμα την  διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, την εδραίωση του κατεστημένου της ατιμωρησίας και την συστολή των ελευθεριών. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και όσο γίνονται αυτά τόσο περισσότερο θα ενωνόμαστε, θα οργανωνόμαστε, θα δρούμε και θα αντιδρούμε απέναντι στο έγκλημα της κατάργησης των τελευταίων ψηγμάτων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μαζί με όλο τον κόσμο της εργασίας, κι εμείς οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να αφήσουμε τις όποιες διαφορές νομίζουμε ότι μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε από τα λόγια στην πράξη, στην αγωνιστική δράση απέναντι στην κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και στην λυσσαλέα εργοδοσία. Ο πολιτικός αγώνας έχει ξεκινήσει και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις  οφείλουν να εργαστούν με κάθε μέσο προκειμένου να φύγει αυτή η τροϊκανή κυβέρνηση που εμμένει στην προδοτική ψήφιση των σκαιότατων μέτρων που επιζητούν να ισοπεδώσουν τα πάντα, να συγκρουστούν με τις επιταγές κεφαλαίου και τρόικας.

Η κατάπτυστη παρασύμβαση των Europalso και ΟΜΗΡΟΥ και οι λοιπές τακτικές τους δεν θα γίνουν αποδεκτές, δεν θα νομιμοποιηθούν από καμία διαδικασία και καμία πρακτική. Δεν θα δώσουν 3,52 ευρώ μεικτά σε κανέναν εργαζόμενο, δεν θα δώσουν σε κανέναν εργοδότη περίσσευμα πλούτου, δεν θα καταφέρουν να διαχωρίσουν τους καθηγητές σε κλίμακες των 3,52 και των 6,60, δεν θα κάμψουν τους εργαζόμενους, δεν θα εδραιώσουν καταστάσεις τύπου AXON και Interlingua. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει την επίθεση εργοδοσίας- κυβέρνησης- μαύρου μετώπου είναι η ενότητα και η ανασυγκρότηση του μαζικού εργατικού κινήματος σε ταξικό προσανατολισμό. Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι αναγκαία η απομόνωση των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΙΕΛΕ και η κοινή δράση των Σωματείων σε όλη την Ιδιωτική Εκπαίδευση, η οποία θα ξεπεράσει οργανωτικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς και δεν θα αγκυλώνεται σε προαπαιτούμενα δράσης, όπως την a priori συμφωνία πάνω σε μάξιμουμ πολιτικά προγράμματα-κομματικές γραμμές που δεν απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων για αντίσταση και απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων. Η διαμόρφωση μιας στρατηγικής αγώνων πρέπει να ξεκινήσει μέσα από  Γενικές Συνελεύσεις ζωντανές που να αναλαμβάνουν αυτές την οργάνωση των παρεμβάσεων. Μόνο έτσι μπορούν τα σωματεία να γίνουν πιο ισχυρά, να συσπειρώσουν τους εργαζομένους σε μαζική κλίμακα, να αγωνιστούν από καλύτερη θέση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, και να επιβάλλουν διαρκή αγώνα κόντρα στις 24ωρες εκτονωτικές απεργίες-τουφεκιές που ορίζει η ΓΣΕΕ.

Να παλέψουμε για την ακύρωση των μνημονίων και των αντεργατικών μέτρων, την ανατροπή της δουλικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών, την διαγραφή του χρέους (πλην του χρέους προς τα ασφαλιστικά ταμεία), την ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ.


Να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα που ισοπεδώνουν και εξοντώνουν την κοινωνία, αποσαθρώνουν τον κοινωνικό ιστό,  διαλύουν την οικονομία και οδηγούν τους εργαζόμενους σε πτώχευση.

Να  αποκαλύψουμε το ρόλο της χρυσής αυγής στην εδραίωση των παρούσας κατάστασης και στην τραγική    υποθήκη που μπαίνει για το μέλλον. Να τσακίσουμε τον φασισμό.

Να παλέψουμε για την υπεράσπιση των γνήσιων συλλογικών συμβάσεων, και όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Να αγωνιστούμε για την δημόσια δωρεάν παιδεία, την δημόσια υγεία, την περίθαλψη, την ασφάλιση

Να εναντιωθούμε ενωμένοι στις απολύσεις και την εφεδρεία για όλους τους εργαζόμενους. Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Για το Σύλλογό μας προτείνουμε:
  • Συμμετοχή στην 24ωρη  πανεργατική απεργία της 18/10, ημέρα της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.
  • Επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στις έδρες των εργοδοτικών ενώσεων EUROPALSO και ΟΜΗΡΟΥ,  καθώς και στα φροντιστήρια των μελών των ΔΣ  τους. 
  • Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην  Interlingua και στην ΑΧΟΝ.
  • Καταγραφή των ανέργων και στήριξή τους σε οικονομικό επίπεδο αλλά και παροχή βοήθειας προκειμένου να ξαναεργαστούν. 
  • Σύνταξη επιστολής με πρακτικές συμβουλές για τον εξοπλισμό των συναδέλφων (με πληροφορίες συνδικαλιστικού, νομικού, εργασιακού, λογιστικού περιεχομένου).
  • Δημιουργία καναλιού επικοινωνίας από τον σύλλογο προς τους συναδέλφους με ενημερωτικές επισκέψεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς με σκοπό την ενημέρωση των εργαζόμενων, το σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, την μαζικοποίηση του σωματείου.
  • Συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου (ΣΕΦΚ, ΣΙΕΛ, ΣΕΦΙΕ κτλ) για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου