Χρήσιμα

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Σχολάρχες απολύουν  συνδικαλιστές συναδέλφους γιατί υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εταιρείες κέντρων ξένων γλωσσών που αναπτύσσονται με το σύστημα Franchise όπως Interlingua, Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ παρακρατούν δεδουλευμένες αποδοχές εργαζομένων και γράφουν στα παπούτσια τους σχετικές γραπτές δεσμεύσεις τους και αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης aντίστοιχα. Εργοδοτικές ενώσεις όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Ξένων Γλωσσών-Europalso συνάπτουν με "κίτρινο" σωματείο σύμβαση που προβλέπει ωρομίσθιο 3,52 ευρώ μεικτά.  Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.  Είναι γελασμένοι η  τριτοκομματική  συγκυβέρνηση του κεφαλαίου  (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  της υποταγής σε ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η εργοδοσία εάν πιστεύουν ότι θα περάσει ο κανιβαλισμός της εργασιακής ζούγκλας. Ο ενωτικός αγώνας των εργαζομένων  θα τους σαρώσει.
ΕΝΠΡΩ

Ανακοίνωση για τη νέα προκλητική απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου Νικόλα Βουρδουμπά


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλλει τη νέα τρομοκρατική απόλυση του Προέδρου του Συλλόγου μας Νικόλα Βουρδουμπά από το ιδιωτικό σχολείο «Παιδαγωγική» στον Πειραιά.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι προκλητική και ξεπερνάει τα όρια αυθαιρεσίας της εργοδοσίας και των σχολαρχών. Έγινε την ημέρα της 24ωρης Απεργίας στα ιδιωτικά  σχολεία (12/9/2012), σε μια περίοδο που οι εργοδότες αποθρασυμμένοι από την αντιλαϊκή νομοθεσία της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΕΕ έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκράτησης των εργαζομένων και στην κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων με την επιβολή του «νέου» μισθολογίου.

Η εργοδοσία είναι έκθετη, καθώς διώχνει έναν εργαζόμενο, σε μέρα απεργίας, επικαλούμενη αστείες προφάσεις, λέγοντας ότι έσκισε-κατέστρεψε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μέρες πριν, αφού δεν θα την ενεργοποιήσει!!!

Είναι προφανές ότι ο σχολάρχης θορυβήθηκε από την συμμετοχή του συναδέλφου στην απεργία και από την συνδικαλιστική του ιδιότητα, αφού όπως συνομολόγησε ο ίδιος έψαξε το «συνδικαλιστικό» του παρελθόν και αποφάσισε «να μην συνεχίσει   την συνεργασία». 

Όλοι οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει σαν μία γροθιά να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να δυναμώσουμε τα σωματείο, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, να υψώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης και πάλης για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή.

Κανένας φόβος, όλοι για έναν και ένας για όλους!

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νικόλα Βουρδουμπά!

-Ο ΣΕΦΚ καταγγέλλει τη νέα τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου Νικόλα Βουρδουμπά.  Εδώ η καταγγελία.

-H ΟΙΕΛΕ με επιστολή της προς τον Προϊστάμενο  Δ/νσης  Π.Ε. Πειραιά ζητά  την άμεση παρέμβασή του, διότι θεωρεί πως η συγκεκριμένη καταγγελία σύμβασης αντίκειται στον Ν. 1264/82 και πρέπει να θεωρηθεί παράνομη ως καταχρηστική. Η επιστολή:  http://www.oiele.gr/enimerwsi/anakoinwseis/paranomh-apolysh-syndikalisth


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου