Χρήσιμα

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ: ΣΣΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site: www.oiele.gr
___________________________________________________________________

Αθήνα, 13/9/2012
Αριθμ. Πρωτ: 23917



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΣΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ – 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ 270 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη 6-9-2012 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών συνυπέγραψε με το δήθεν Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ν. Αττικής ΣΣΕ με αποδοχές επιπέδου Μπαγκλαντές. Από τα 9 ευρώ την ώρα, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών κατακρημνίζονται στα 2,90 ευρώ καθαρά, ήτοι (για όσους έχουν πλήρες ωράριο) περίπου 270 ευρώ το μήνα! Η μείωση αυτή οδηγεί τις αποδοχές των εκπαιδευτικών στα ΚΞΓ πολύ κάτω από τα όσα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, θέτοντας έτσι σοβαρότατο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.

Οι φροντιστηριούχοι των ΚΞΓ επιχειρούν να επιβάλουν στο χώρο ένα κράτος εν κράτει όπου επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Προκειμένου να φιμώσουν θεσμικά τους εργαζόμενους, έστησαν ψευδοεργατικό σωματείο τα 21 ιδρυτικά μέλη του οποίου είναι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, συγγενείς πρώτου βαθμού των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων! Με τον προκλητικό και βάναυσο αυτό τρόπο οι ιδιοκτήτες ελέγχουν απόλυτα τις εργασιακές σχέσεις και τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι τα δίδακτρα παραμένουν περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και ότι για κάθε μαθητή οι φροντιστηριούχοι εισπράττουν 100 ευρώ για πιστοποίηση πτυχίων, είναι εμφανές πως η υπογραφή της μαϊμού ΣΣΕ αποτελεί μνημείο οργιαστικής κερδοσκοπίας και θηριώδους κοινωνικής πρόκλησης από τον άκρατο πλουτισμό μιας ολιγομελούς ομάδας επιχειρηματιών σε καιρό κρίσης.

Καταγγέλλουμε επίσης ότι μόλις πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο του 2012, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από ελέγχους βρήκε στα γραφεία των συλλόγων σε περιοχές της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν τον καθορισμό κατώτατων τιμών στα φροντιστήρια - μέλη τους, περιορισμό στις εκπτώσεις και τις μειώσεις των διδάκτρων, αλλά και απαγόρευση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων να μετέχουν οι μαθητές τους σε διαγωνισμούς άλλων κέντρων πιστοποίησης με στόχο να υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων - μελών τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος και να μην μπορούν να δίνουν μεγαλύτερες παροχές και να μην συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.

Η ΟΙΕΛΕ καλεί άμεσα τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στον κλάδο των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων και να ξεκινήσει ουσιαστικός τριμερής διάλογος με την πολιτεία και την πλευρά των εργαζόμενων. Σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία θα μετέλθει κάθε συνδικαλιστικού και νομικού μέσου για να θέσει τέρμα στο Μεσαίωνα που οι φροντιστηριούχοι επιχειρούν να επιβάλουν.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ
Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχάλης Κουρουτός                                                Δημήτρης Κάζαγλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου