Χρήσιμα

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠAΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ 1ο FOREIGN LANGUAGES FORUM


Την Κυριακή 2/9/2012 στο 1° Foreign Languages Forum που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Hilton, η Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών μοίρασε σε συναδέλφους ενημερωτική επιστολή.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτονται τα δόλια σχέδια υπονόμευσης των  συμφερόντων των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών με την επιβολή εξευτελιστικών και απάνθρωπων όρων εργασίας διαμέσου υπογραφής παρα-σύμβασης από την εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-Europalso  και του συσταθέντος από συγγενικά πρόσωπα και άλλους ανθρώπους της εργοδοσίας ψευδο-«Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής» το οποίο εμπαίζει τους συναδέλφους εμφανιζόμενο ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.  
Πατώντας πάνω στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική οι εργοδότες επιδιώκουν να επιβάλλουν μείωση αποδοχών σε ποσοστό πάνω από 50% υπονομεύοντας την γνήσια Διαιτητική Απόφασης (Δ.Α.) 5/2011 και σχετικών προηγούμενων Δ.Α. και ΣΣΕ  για τους καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών όλης της χώρας που υπογράφονται με την ευθύνη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). 
Η επιστολή καταλήγει σε κάλεσμα ενδυνάμωσης του εργατικού σωματείου «Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής-«Ο Βύρων» και για ενωτική πάλη με στόχο τη ματαίωση των σχεδίων εργοδοσίας-κυβέρνησης, υπεράσπισης και διεκδίκησης γνήσιων και αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον πολύπαθο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου