Χρήσιμα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΓΗ: 253 ευρώ τον μήνα για τους καθηγητές ξένων γλωσσών


Άρθρο από την έντυπη (σελίδα 6) και ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "Η ΑΥΓΗ"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/09/2012

Σχεδόν 3,5 ευρώ μεικτά την ώρα θα πληρώνεται ο νεοπροσλαμβανόμενος καθηγητής ιδιωτικής εκπαίδευσης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Οι καθηγητές που θα διδάσκουν 18 ώρες την εβδομάδα προβλέπεται να δουν τις απολαβές τους να μειώνονται κατά 63,5%, που σημαίνει μεικτές μηνιαίες απολαβές στα 253 ευρώ. Συνυπολογίζοντας την κατάργηση των επιδομάτων προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα η μισθολογική μείωση αγγίζει το 90%.

Όλα αυτά εξαιτίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών - Europalso, που σε συνεργασία με ένα αμφίβολης νομιμότητας σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής υπέγραψαν στις 6 Σεπτεμβρίου παρασυμβάσεις εργασίας μειώνοντας τις απολαβές των καθηγητών καταστρατηγώντας προηγούμενες Διαιτητικές Αποφάσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταγγέλλει πως η εν λόγω συμφωνία έχει κυβερνητικές πλάτες από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι παρασυμβάσεις εργασίας υπεγράφησαν με παρόντες συνδικαλιστές δικηγόρους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία του Συλλόγου Καθηγητών Ξένων Γλωσσών “Βύρων” καταγγέλλει πως και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχης σημασίας περιστατικά, με κατάργηση της κατοχυρωμένης πληρωμής για τις αργίες και τις μέρες διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα και με αναίρεση ρυθμίσεων οι οποίες προστάτευαν στοιχειωδώς τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη. Ταυτόχρονα η Europalso έχει ήδη προχωρήσει σε αγωγές και προσφυγές στα δικαστήρια εναντίον του Συλλόγου Καθηγητών, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους, όπως καταγγέλλουν οι δεύτεροι.

Πηγή:  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=712813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου