Χρήσιμα

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ


Την Παρασκευή 6 Ιούλη 2012 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση εκπροσώπων  του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας», του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στο πολυτελές κτίριο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 7, όπου στεγάζεται ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΧΟΝ Α.Ε., ο οποίος αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως ΑΧΟΝ Διεθνές Δίκτυο Σπουδών με κέντρα ξένων γλωσσών και πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αίτημα των συνδικαλιστών η καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε εργαζόμενο και η συμμόρφωση της εργοδοσίας σε σχετική τελεσίδικη, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που υποχρεώνει την ΑΧΟΝ Α.Ε. να καταβάλει το ποσό των 12.480,67 ευρώ με το νόμιμο τόκο, δηλαδή  26.314,65 ευρώ.

Τους συνδικαλιστές οι οποίοι ζήτησαν να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο της ΑΧΟΝ Α.Ε. δέχτηκε στον γραφείο του, στον 3ο όροφο του κτιρίου, το μέλος του ΔΣ  της εταιρείας Κωνσταντίνος Γκαρμπούνης ο οποίος, παρά την αρχικά προκλητική του συμπεριφορά, φανερά κλονισμένος, δήλωσε αναρμόδιος και ότι εκπρόσωπος της εταιρείας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise την Ελλάδας, είναι ο κ. Πέτρος Πετρίδης που βρίσκεται στην Γαλλία.  Τόσο το αίτημα των εργαζομένων για συνάντηση με τον κ. Πέτρο Πετρίδη όσο και η απαίτησή τους να τους δοθεί κάποιο δικό του τηλέφωνο επικοινωνίας απορρίφτηκαν.

Ο Κωνσταντίνος Γκαρμπούνης προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές ερωτήσεις με μια απεγνωσμένη προσπάθεια  εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συνδικαλιστών απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία πράγμα που τον προέτρεψαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να κάνει, γιατί διαφορετικά δήλωσαν ότι θα το κάνουν οι ίδιοι. Έτσι και έγινε.

Το παραπάνω μέλος του ΔΣ της ΑΧΟΝ και η κατά δήλωσή της κόρη του προέδρου Πέτρου Πετρίδη, εκπρόσωπος άλλης συστεγαζόμενης εταιρεία, της ΑΞΩΝ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ, Σουλτάνα Πετρίδου που εμφανίστηκε από άλλον όροφο του κτιρίου άμα τη αφίξει της αστυνομίας και ωρυόταν προς τους αστυνομικούς να καταγράψουν τα ονόματα των συνδικαλιστών, δήλωσαν ότι το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ δεν στεγάζεται στην Λ. Βουλιαγμένη 7 αλλά στην οδό Τζώρτζ 10! διαψεύδοντας την ΑΧΟΝ Α.Ε., τους εαυτούς τους, τον δικαστικό επιμελητή, τη σχετική  διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και άλλα δικόγραφα, που οι εργαζόμενοι επέδειξαν. Με λίγα λόγια είπαν στους εργαζόμενους, με θράσος υπέρμετρο, να βρουν αλλού την ΑΧΟΝ και ότι στην Λ. Βουλιαγμένης 7 στεγάζεται η ΑΞΩΝ...

Η περίπτωση  αυτή καταδεικνύει το τεράστιο ζήτημα της αδειοδότησης εταιρειών που ασχολούνται με την εκπαίδευση, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες και την ανοχή της πολιτείας απέναντι στην ίδρυση διάδοχων εταιρειών με σκοπό την αποφυγή καταβολής οφειλών, την αυθαιρεσία και την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Κατά την αποχώρηση τους οι  εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων δήλωσαν ότι, αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα, θα απαντήσουν με κινητοποιήσεις, ζήτησαν και παρέλαβαν πολυτελέστατο πολυσέλιδο διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο «1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ» το οποίο αναφέρει μεταξύ των άλλων: «όσο μεγαλώνει η οικονομική κρίση, τόσο αυξάνονται τα έσοδα της εκπαίδευσης», «μικρό κεφάλαιο κίνησης: πρώτα εισπράττονται τα δίδακτρα και μετά πληρώνονται οι υποχρεώσεις», «ΑΧΟΝ FRANCHISE GUARANTEE - ΑΧΟΝ Δίκτυο εκπαίδευσης ξένων γλωσσών και πληροφορική, Π. Πετρίδης πρόεδρος» και  «Κεντρική Διοίκηση: Λ. Βουλιαγμένης 7».

Απέναντι στον εργοδοτικό κανιβαλισμό, μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός αγώνας, η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη των ίδιων των εργαζομένων.

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών

Για την παρέμβαση το ΔΣ του «Βύρωνα» στις 4/6/2012 είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή την παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ Α.Ε. που αναπτύσσεται με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) ως ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΧΟΝ με παραρτήματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκάλυψαν ποικιλοτρόπως την απάνθρωπη και ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ συμπεριφορά της «πολυεθνικής εταιρείας» στο χώρο εργασίας τους.
Τα στοιχεία έχουν ως εξής:
·   Η ΑΧΟΝ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα φορέας ανασφάλιστης-«μαύρης» εργασίας.
·      Οι μηνύσεις κατά εργαζομένων και της πρώην προέδρου του Σωματείου μας για δήθεν πράξεις ψευδορκίας, ηθικής αυτουργίας και δυσφήμισης ανωνύμου εταιρείας κατ΄ εντολή των μελών του Δ.Σ. της ΑΧΟΝ, των Πέτρου Πετρίδη (πρoέδρου και διευθύνοντος συμβούλου), Κωνσταντίνου Γκαρμπούνη και Δέσποινας Πετρίδου, αποσκοπούσαν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και συνδικαλιστών που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους και καταμαρτυρούσαν την αλήθεια. Οι κατηγορούμενοι εκπαιδευτικοί αποδείχθηκαν αθώοι και οι εργοδότες αναξιόπιστοι και ψεύτες.
·      Η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κανιβαλικές συνθήκες μεταξύ των εργαζομένων και υποχρέωσε εκβιαστικά, με την απειλή της απόλυσης ορισμένους εργαζόμενούς της σε ψευδομαρτυρία, σήμερα αρνείται προκλητικά να συμμορφωθεί προς τα κριθέντα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών (αρ. απ. 86/2011)  που την υποχρεώνει να καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε συνάδελφό μας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρωνας» καταδικάζει την πρωτοφανή για την ιδιωτική εκπαίδευση αντεργατική συμπεριφορά της πολυεθνικής εταιρείας ΑΧΟΝ Α.Ε./ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΟΥΔΩΝ και των εκπροσώπων της.  Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες μετατροπής των εργασιακών χώρων της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε χώρους δουλοπαροικίας.
Απαιτούμε την συμμόρφωση της εργοδοσίας στην δικαστική απόφαση και την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στον συνάδελφό μας ΤΩΡΑ!
Όλοι την Παρασκευή 6 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι,  στην  παράσταση διαμαρτυρίας στο Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 7, Μακρυγιάννη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου