Χρήσιμα

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΞΓ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥΣ



Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012, εκδικάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής του άρ. 15 του Ν. 1264/1982 οι προσφυγές κατά «Βύρωνα» εκ μέρους αφ' ενός του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και αφ' ετέρου του ψευδο«Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, που είχαν ασκηθεί κατόπιν δύο αγωγών εναντίον του εργατικού σωματείου μας, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρωνας», σε μια αήθη προσπάθεια προκειμένου να πληγεί η δυνατότητά του να καλεί σε διαπραγματεύσεις τους εργοδότες για την υπογραφή σ.σ.ε., αλλά και η ίδια η νόμιμη υπόστασή του.

Οι εργοδότες, μαζί με τον άλλο τους εαυτό, τον ψευδοΣύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής, που συνέστησαν τα ίδια εργοδοτικά συμφέροντα, και με τη συνεχιζόμενη νομική κάλυψη του επικεφαλής, χρόνια τώρα, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚΕ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ), και σήμερα μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ αλλά και διαιτητή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας Δ. Βερβεσού, ενορχήστρωσαν μια επίθεση που στόχο έχει την εδραίωση απόλυτα ευέλικτων σχέσεων εργασίας με μείωση αποδοχών σε ποσοστό πάνω από 50% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 και σχετικές προηγούμενες Δ.Α. και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους καθηγητές κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών όλης της χώρας, και την περιθωριοποίηση και ουσιαστική ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων, με την επίκληση νομικών δήθεν παρατυπιών που αφορούν τις εκλογές της 11, 12 και 18 Δεκεμβρίου 2011 στον «Βύρωνα».

Στην πραγματικότητα, με την κατάθεση των προσφυγών καθώς και με το αίτημά τους περί αναβολής της δίκης επί της κύριας αγωγής στις 5 Απριλίου του 2012, επιχειρούν, με καταχρηστικές και παρελκυστικές μεθοδεύσεις, να δημιουργήσουν ένα νομικό προηγούμενο προκειμένου να επιβάλλονται μονομερώς οι όροι εργασίας των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Είναι τέτοια η ταύτιση εκείνων που άσκησαν αγωγές και προσφυγές, ώστε ο συνήγορος των εργοδοτών που δίκαζε ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκε στα μέλη του ψευδοΣυλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής με την φράση «οι δικοί μας εργαζόμενοι».

Από την πλευρά του «Βύρωνα», κατά τη διαδικασία στην Επιτροπή, αναπτύχθηκαν οι λόγοι που στοιχειοθετούν την καταχρηστικότητα αυτής της πρακτικής, αλλά και οι τυπικοί και ουσιαστικοί λόγοι αναρμοδιότητας της Επιτροπής του άρθρ. 15 να κρίνει την αντιπροσωπευτικότητα του «Βύρωνα» και την νομιμότητα των εκλογικών του διαδικασιών, καθώς αυτά θα κριθούν κατά την εκδίκαση των δύο πανομοιότυπων αγωγών το φθινόπωρο, ενώ τονίστηκε η αριθμητική υπεροχή του Συλλόγου, αναφορικά με την συμμετοχή στις εκλογές, έναντι του ψευδοΣυλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής. Επίσης τονίστηκε ότι εξ αρχής και από κοινού οι προσφεύγοντες, υπογράφοντας παρασυμβάσεις δουλοπαροικίας, υπονόμευσαν με πρωτοφανή τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων και δη των καθηγητών ξένων γλωσσών.

Στο πλευρό του «Βύρωνα» και των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών έχει ταχθεί σύσσωμος ο κόσμος της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κατατέθηκαν στην Επιτροπή συνεδριακές αποφάσεις και ψηφίσματα που εξέδωσαν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και άλλες συλλογικότητες. Επιπλέον κατατέθηκε στην Επιτροπή η ειδική αναφορά που έγινε για το εργοδοτικό σωματείο και τις «μαϊμού» συμβάσεις του κατά την συζήτηση που επακολούθησε συγκεκριμένης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή των Ελλήνων (4/8/2011). Σχετικά καταδικαστικά άρθρα ενάντια στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις έχουν ήδη δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Γίνεται, λοιπόν, προφανές ότι οι αγώνες των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες στην εκπαίδευση γίνονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και ενάντια στα νομικά τεχνάσματα, δια της δικαστικής, μάλιστα, οδού, που επιχειρούν να τους παρακάμψουν.

Αλλά δεν θα τους περάσει!
Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις, η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου