Χρήσιμα

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΚΞΓ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ KAI ΜΑΘΗΤΩΝ



Είναι πλέον γνωστές οι μεθοδεύσεις και οι πρακτικές αυθαιρεσίας των εργοδοτών των κέντρων ξένων γλωσσών στην Αττική. Η Ενωτική Πρωτοβουλία με κινητοποιήσεις, δράσεις αντίστασης και ενημέρωσης της κοινωνίας κατάφερε να ξεσκεπάσει τον άθλιο ρόλο τους στο εργασιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Οι εργοδοτικές τους οργανώσεις με την αρωγή συγκεκριμένης ΠΑΣΟΚικής νομικής καθοδήγησης έχει συστήσει  το ψευδο«Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής» και στην συνέχεια, με την επικουρία των σχέσεων πολιτικής διαπλοκής που διατηρούσαν στο υπουργείο Εργασίας (επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), κατάφεραν να συνάψουν «μαϊμού» Συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) ώστε, πριν ακόμα την έλευση της Τρόικας στην χώρα μας, να μπορούν νομότυπα να λεηλατούν το εισόδημα των εργαζομένων μειώνοντας τις αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό πάνω από 50%.

Η εργοδοτική ένωση «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών»-ΕUROPALSO (Ακαδημίας 98-100), πρόσφατα, έστειλε σε διατεταγμένη υπηρεσία πέντε άτομα για να γραφτούν και να ψηφίσουν την τελευταία μέρα των αρχαιρεσιών στο εργατικό σωματείο του «Βύρωνα», και από κοινού, με δύο αγωγές copy paste, επιχειρούν να ποινικοποιήσoυν και να ακυρώσουν τις εσωτερικές του διαδικασίες (εκλογές - γενική συνέλευση). Αμέσως μετά, με δύο άθλιες προσφυγές καρμπόν, εργοδότες και το ψευδο«σωματείο εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών ν. Αττικής» αμφισβητούν την άνοδο της αντιπροσωπευτικότητας των εργαζομένων μέσα στο σωματείο μας προκειμένου να υπαγορεύουν νομότυπα ληστρικούς για την εργασία όρους, που ξεπερνούν ακόμα και αυτές τις πλήρως αντιδραστικές επιταγές του Μνημονίου. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί τόσο η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-PALSO, αφού με αγωγή ζήτησε ρητώς την ακύρωση της Δ.Α. 5/2011 για τους καθηγητές των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων όλης της χώρας, όσο και τα σωματεία των φροντιστηρίων του «Ομήρου» που συνυπογράφουν τις «μαϊμού» συμβάσεις.

Φαίνεται ότι η λεηλασία των μισθών των εξαθλιωμένων εκπαιδευτικών καθώς και η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία δεν είναι αρκετές ώστε να γεμίσουν οι τσέπες των ιδιοκτητών, γι' αυτό σύλλογοι ιδιοκτητών έχουν επινοήσει την δημιουργία καρτέλ ώστε να συνεχίσουν να «ξαλαφρώνουν» τη λαϊκή οικογένεια από το πενιχρό της εισόδημα.

Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 1/6/2012 η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής στα κέντρα ξένων γλωσσών, ανακαλύφθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μεγαλύτερες εργοδοτικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται ιδίως στην Αττική, την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη έχουν συστήσει καρτέλ προκειμένου να κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα και έχουν επιβάλει ρήτρες συμμετοχής σπουδαστών σε συγκεκριμένες εξετάσεις φορέων γλωσσομάθειας. Η εκδίκαση της υπόθεσης  θα αρχίσει στις 23 Ιουλίου 2012.

Η Ενωτική πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών στέκεται αλληλέγγυα με όλους τους συναδέλφους των κέντρων ξένων γλωσσών, τους μαθητές και τους γονείς τους.  Αγωνιζόμαστε ενάντια σε τέτοιες οργανωμένες και αντικοινωνικές εργοδοτικές ενέργειες.  Καταδικάζουμε όλες τις  κυβερνήσεις που ευνόησαν ή επέτρεψαν την παρακμή και την διαπλοκή να φωλιάσει σε ευαίσθητους εκπαιδευτικούς χώρους, όπως στα κέντρα ξένων γλωσσών με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εκατοντάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και τους χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους, καθιστώντας την εκπαίδευση μία τεράστια βιομηχανία με κάθε λογής παράπλευρες διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες, οι οποίες και μέσα στη δίνη του ενδο-εργοδοτικού ανταγωνισμού για το ανώτερο κέρδος παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατακόρυφη αύξηση των διδάκτρων.

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών καθώς και στην λεηλασία του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας και στην εκμετάλλευση της αγωνίας των μαθητών για πιστοποίηση των γνώσεων τους. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας και διεκδικούμε γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογες των αναγκών μας.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε Αγώνα, Ενότητα και Αλληλεγγύη.
Αθήνα 2/6/2012

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής - Ο Βύρωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου