Χρήσιμα

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

17.6.2012: Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Η κρίση του καπιταλισμού και της ευρωζώνης οδηγεί τους εκπροσώπους της παρακμής σε μια πρωτόγνωρη για τα μετεμφυλιακά χρόνια μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Αριστεράς και του κόσμου της εργασίας.

Οι πολιτικοί εκφραστές της διαπλοκής, υπηρέτες των δεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονίων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), μαζί με όλους εκείνους που ελέγχουν τα ΜΜΕ (καλανάρχες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές)   κατατρομοκρατούν, φοβίζουν τον λαό και εξακολουθούν να λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο. Καταστροφολογούν,  κακολογούν, προκαλούν με απειλές για κοινωνική όξυνση και βεβαίως χαριεντίζονται με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του  στο ΣΚΑΙ  (12/6) μιλάει για ενδεχόμενο «κλονισμό των θεμελίων του κράτους», για «βία από την πλευρά της Αριστεράς» και για «αντιβία από την πλευρά της δεξιάς», η κόρη του, Ντόρα Μητσοτάκη, που «επανασταβλίστηκε» στην ΝΔ, ανταλλάσσει χειραψίες με τον ναζιστή αρχηγό της Χρυσής Αυγής ο οποίος υποκλίνεται μπροστά της, ενώ ο ανεκδιήγητος επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Β. Ελλάδα, ο γνωστός «Ζορό» και «Μακεδονομάχος» Π. Ψωμιάδης δηλώνει ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι «αδελφό κόμμα».

Ο «πολύς» Ευάγγελος Βενιζέλος τρομοκρατώντας τον λαό μιλάει στην τηλεόραση για «διάλυση της χώρας» εφόσον δεν γίνει κατορθωτό να μοιραστούν, τουλάχιστον σε τριτο-κομματικό  κυβερνητικό σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, οι ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέρα από την συντριβή των πολιτικών και εργατικών αγώνων, η ιδεολογική συντριβή του «εχθρού» στα μυαλά των πολιτών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, κλείνοντας την αυλαία της προεκλογικής περιόδου στην μισοάδεια πλατεία Συντάγματος,  υποσχόμενος ότι θα δημιουργήσει "χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια για να έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν όσοι έμειναν άνεργοι"κατάφερε να τρελάνει ακόμα και το παράλογο. Βεβαίως, πούλησε αρχικά στο κοινό του φόβο, στην συνέχεια "ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια" και  τέλος κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας».  

Ο εκφραστής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πρώην υπουργός της ΝΔ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, στην προσπάθειά του να συγκρατήσει την αριστερή στροφή του λαού μας δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη,  «θα διευκόλυνε τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαϊκίστικες προεκλογικές τους θέσεις».

Σε κάθε περίπτωση, η κρίση του παρηκμασμένου καπιταλισμού στην σημερινή του φάση σπρώχνει τις ευρωπαϊκές κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις σε ακροδεξιές θέσεις και δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και "διαχειριστικές" λογικές.

Η επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη, η πιο κρίσιμη από το 1974, ανοίγει νέους δρόμους για τους εργαζόμενους και τη χώρα, ενάντια στο Μαύρο μέτωπο του Σαμαρά, τη Ακροδεξιά του Καρατζαφέρη, τη ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου, τους κλώνους του νεοφιλελευθερισμού Μάνου-Τζήμερου,  το άθλιο ΠΑΣΟΚ των ανεκδιήγητων Βενιζέλου-Χρυσοχοϊδη-Λοβέρδου κ.α. καθώς και ενάντια στις εφεδρείες -δεξιά και αριστερά – τύπου Καμμένου και Κουβέλη.

Είναι αρκετά σαφές ότι ο δεύτερος γύρος των  κρίσιμων βουλευτικών εκλογών θα είναι νικηφόρος για την Αριστερά στο σύνολό της εφόσον θα οδηγήσει στην αυτό-οργάνωση του λαού και σε  ασυμφιλίωτη πάλη με τις οικονομικές ελίτ, την ηγεμονική ιδεολογία της άρχουσας τάξης και το αστικό κράτος.

Πλ, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου